Skandia Cowes Week 2006 - dag 1

MOANA doet het goed op de eerste dag, zij varen hier in Cowes een paaltje en volgen hier mede het voorbeeld van ABN AMRO 1 die eveneens met winst gaan lopen. De 180ste Cowes week is begonnen, 1028 boten vaarden er hier vandaag op de Solent (in wedstrijd!) in 37 verschillende klasses.

Het was een beetje mistig in het begin van de dag maar die mist werd op de middag van de baan geveegd en vervangen door een lekker briesje van soms rond de 20 kn wind.

Een klasse overzicht met onze Beneluxers:

IRC 0 ABN AMRO 1 pakt de eerste plaats heel dominant in, met bijna een uur op werkelijke tijd en 26 min berekend voor de 2 TP 52’s, FORMIDABLE 3 haalt een 6de plek en de SJAMBOK van Jens Keuhne waar ook wel wat Nederlanders (nietwaar Jaap…) op varen ligt voorlopig 11de.

IRC 2 MOANA (BEL )gaat hier terecht met alle eer lopen na zeer overheersend gevaren te hebben, ROARK (NED) stond even op een 3de plek tot alle boten hadden ingecheckt en de protesten behandeld waren en moest dan tevreden zijn met een 4de plaats. Voor de ALLARD (BEL) was het iets meer slikken met de uitslag, ze stonden eerst op een 7de plek en werden toen naar beneden geschoven tot op een 10de plek. Op een 12de plaats vinden we SERENDIPITY (NED) terug, 2 plaatsen voor de PHOENIX (NED) en op een 23ste plaats eindigt de GRAND SLAM (NED) de Grand Soleil 40 van Hans Keverling Buisman.

IRC 3Slechts 1 Nederlander in deze klasse maar wel een andere bekende, de Perfect Ten, een Engelse X35 eindigt hier op een 8ste plek, en op de 15 de plaats ligt de YELLOW ROSE (NED) van Marten Jan Ringers als laatste van de 4 X35’s.

IRC 4De AQUAHOLIC van Philippe Bergmans en Bernard Wilmet, ze deden op het water al teken dat het maar zus en zo ging en eindigen dus zus en zo op een 20ste plaats, maar dit is nog maar den eerste dag…

IRC 5Weer beter nieuws hier, want de Nederlandse WINSOME van Harry J Heijst gaat hier op de eerste dag ook met een paaltje lopen. En dat zonder Bart van meel aan boord, Ja ja Bart, we weten aan wat het ligt nu éh? Grapje… In dezelfde klasse vinden we op de 22ste plaats nog de Nederlandse BOLOCAN van Hennie C.d van Den Boogert.

IRC 7De enige Nederlander hier, de RODE BARON krijgt een DSQ en komt op een 21ste plek terecht. Die jongens weten al wat hun aftrek zal zijn…

IRC 8De AMICULA van Louis Van Kleef komt hier de eerste dag op een 10de plaats terecht. Let op, er doen hier 48 boten mee in die klasse!

J-SpritDe JIMJANS (NED) die hier vorig jaar nog 2de werden moeten het dit haar met een min of meer nieuwe crew doen en beginnen de week met een 6de plaats.

foto: NO DOUBT - IRC 4 © Polly Durrant

Discussieer hier over Cowes Week 2006

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: