Aankondiging: 24 Uurs Zeilrace 2006

Over een maand verzamelen honderden jachten zich voor de 42ste keer langs de kusten van het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en Noordzee. Op vrijdagavond 25 augustus 2006 klinkt voor hen het startschot van een etmaal onder zeil: de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. Het is de bedoeling dat ze zoveel mogelijk zeemijlen afleggen, want die tellen voor de eindoverwinning. En op zaterdagavond wordt iedere zeiler als een ware zeeheld onthaald in de oude haven van Medemblik.

De Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace en Tocht is geen doorsnee wedstrijd. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en soms afzien maakt het evenement uniek in zijn soort. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, van het vaargebied en van de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Afbeelding: schilderij 24-uurs 2006 door Marco Kaller

www.kustzeilers.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: