Cowes Week 2006 - dag 2

Een lekkere 20 knopen wind, een regelmatig zonnetje en af en toe wat buiswater. Dat was het feestmaaltijd van vandaag. Op het einde van de dag waren er toch verschillende boten met schade en er moesten minstens 6 zeilers worden opgenomen in het ziekenhuis, voor hen was het feest iets minder optimistisch.

ABN AMRO 1 loopt weer met de punten weg in IRC 0 en zeilt op een zodanige manier dat de eerste plaats niet meer mee telt. Ze drinken hun pintje in werkelijke tijd 52 minuten voor de 2de boot en berekend op 10 minuten. De rest van het veld strijd om de 2de plek die voor hen eigenlijk als goud telt. De 2de plek is voor de TP 52 RED en MAGIC GLOVE gaat met het brons lopen. FORMIDABLE 3 (NED) doet het iets minder goed en komt op een 11de plek terecht vlak voor SJAMBOK.

In de IRC 2 klasse zijn er 6 boten die zich uit de race moeten terug trekken, sommige met schade aan het materiaal en sommigen met schade aan euh…, de bemanningen. De ROARK (NED) zeilt een mooie 2de plek en MOANA (BEL) eindigt 5de. SERENDIPITY (NED) vinden we terug op een 7de plaats en de PHOENIX (NED) staat vandaag op 11. Op 17 staat de GRAND SLAM (NED) en op 20 blijft er enkel nog de ALLARD (BEL) over…, die zich niet terugtrok uit de race, maar wel met schade aan de voordekker een paar versnellingen moest terug nemen. De voordekker op ALLARD is een kerel die we via de site van RORC hebben gevonden ga maar eens kijken bij Thomas green en dat hij groen is, dat hebben we nu al 2 dagen achtereen ondervonden. De kerel loopt met een zeilpak van Team Volvo rond, pronkt met T-shirts van de grote teams hier waarop hij zogezegd heeft opgevaren en vraagt dan bij ons aan boord aan Daan (17j by the way!) hoe je een asymmetrische spi aanslaagt? Tunafish, als ge in de buurt zijt en ge bent vrij… bel me dan effe op wil je? Daar komt dan nog eens bij dat we ook een blok aan de mast uit dek hebben getrokken en 1% protest geïncasseerd hebben. We weten dus al welke onze aftrek zal zijn…

In IRC 3 verbeterd YELLOW ROSE zich door op een 7de plek te eindigen en alle andere X35’s achter zich te laten, PERFECT TEN had het voor de wind even met ons aan de stok en eindigt hier vandaag op 9.

Niet alleen in IRC 3 wordt er verbeterd gezeild, Philippe Bergmans en zijn team stijgen ook op de ladder en we vinden hun AQUAHOLIC terug op een 6de plek. Terug naar de vertrouwde top 10 zeg maar.

WINSOME (NED) voelt zich blijkbaar goed op die eerste plaats en valt vandaag wat in de herhaling. Ze worden weer eerste. De Bolocan eindigt op een 17de plek.

In IRC 7 zeilt de Rode Baron vandaag zonder DSQ en komt op een 14de plek.

De JIMJANS vaart in de J-Sprit klasse zoals gisteren een 6de plek.

foto: MOANA (BEL) - IRC 2 © Polly Durrant

Discussieer hier over Cowes Week 2006

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: