41 deelnemende landen ABN AMRO EK Optimist 2006

Drie weken voor aanvang van het ABN AMRO EK Optimist 2006, staat de teller op 41 deelnemende landen. De Nederlandse selectie van acht jongens en zes meisjes is bekend en traint hard om op eigen water te schitteren. Sinds de afgelopen maand ontvangt het jeugdkampioenschap eveneens ondersteuning van Renault Nederland en Magic Marine. Van 21 tot en met 28 juli strijden circa 250 Optimist-zeilers om de Europese titel voor de kust van het Friese Workum.

Openingsceremonie met Ed Nijpels
De Commissaris van de Koningin in Friesland, de heer Ed Nijpels, zal de ABN AMRO Europese Kampioenschappen Optimist 2006 officieel openen. Dat gebeurt op zaterdag 22 juli om 17.00 uur. Bij de ceremonie zal uit elk deelnemend land een kind de nationale vlag binnendragen. Naar verwachting gaan circa 250 zeilers strijden om de Europese titel.

www.europeans2006.optimist.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: