Tour Voile 2006: Duinkerke-Dieppe

  • Author: entityone
    Date: di, 04/07/2006 - 14:57

De Mumm30s hebben zondagavond lang op zich laten wachten in de aankomsthaven te Dieppe: erg zwakke wind, tegenstroom, enfin ... u kent het recept voor een erg late aankomst wel. Maar aan Belgische zijde mocht het resultaat er best zijn: een knappe 6de (u leest het goed!) plaats voor de T SERVICE INTERIM - BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST maakte Mady Fobert, bezielster en manager van het hele project, dolgelukkig.

Komen we even terug op de etappe: om 5 uur ’s ochtends moest iedereen uit de veren, na een nacht met weinig slaap dankzij de volksfeesten die overal losbarstten na de overwinning van Frankrijk tegen Brazilië. Na hun 18de plaats tijdens de wedstrijd van de dag ervoor waren de Belgen erop gebrand om nog beter te doen. Eens te meer moesten de bemanningen rekening houden met een erg wispelturige wind: ‘in zee’ of ‘langs de kust’ waren twee mogelijke opties. De Brusselse Mumm onder leiding van schipper Laurent Declercq, koos voor de zee, en dat leek aanvankelijk slecht uit te draaien, met een tussentijdse 24ste plek. Maar de volharding werd beloond: de ‘zeegroep’ haalde het op de ‘kustgroep’. Tot grote tevredenheid in het Belgische kamp. En dan te weten dat ze op sommige momenten zelfs in 3de stelling lagen... Je ziet het: het kan altijd in de Tour.

Op maandag werden bij totaal gebrek aan wind beide geplande kustparcoursen afgelast, na 4 uur doelloos dobberen op zee. Hierdoor blijft onze MAD MUMM op een fraaie 12de plaats in het algemene klassement. En dat is 14 plaatsen beter dan de zeilers op de VANUDEN TU DELFT. Mooi hé. Niet?

Update
Vanaf nu noemen we de niet uit te spreken bootnaam T. SERVICE INTERIM - BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST in onze berichtgeving gewoonweg MAD MUMM.

foto © J-M LIOT/TFV06

www.tourvoile.fr

Discussieer hier over de Tour de France a la Voile 2006

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: