BMW Oracle en Luna Rossa aan de groene tafel

  • Author: Yan T.
    Date: wo, 05/07/2006 - 16:47

In het gevecht om de derde plaats in Act 12 van de Louis Vuitton Cup tussen BMW Oracle Racing en Luna Rossa kwamen beide schepen in aanvaring. Al was het niet zo erg als dat het klinkt. De boegspriet van het Amerikaanse schip werd er door de Italianen afgevaren toen deze laatste te dicht tegen USA 87 overstag gingen.

Luna Rossa zelf had ook schade aan de bakboord zijde van de romp. Beide schepen vaarden de race niet uit en verlieten het strijdtoneel met een rood wapperend protest wimpeltje.

De jury oordeelde dat Luna Rossa zijn eigen kosten zal moeten betalen en 80% van de reparatie kosten van Oracle zal moeten financieren. BMW Oracle Racing blijft op een derde plek en Luna Rossa op vier.

foto: Luna Rossa showt haar oorlogswonden in de haven © Vicent Bosch
www.americascup.com

Discussieer hier over de America's Cup

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: