Deltaweek - Weer een lange dag met weinig wind

Dinsdag zeilde de Deltaweek wedstrijdvloot van st Annaland naar Wemeldinge. Net zoals al de andere dagen moest er bij de start op wind worden gewacht zodat de start tot 13.00 uur moest worden uitgesteld. In de loop van de wedstrijd zakte de wind weer in zodat de boten het eerste stuk met de stroom naar de Zeelandbrug dreven.

De schippers die goed van de weinige wind wisten te profiteren konden daarna weer met de stroom naar de finish drijven. Dat lukte niet iedereen en vooral de langzamere boten konden bijna niet vooruit komen. Omdat daardoor de mogelijke finishtijd erg laat werd zagen veel schippers zich genoodzaakt op te geven.

Dit jaar was de Deltaweek voor het eerst te gast bij de Watersport Vereniging Oosterschelde in de jachthaven Wemeldinge. Bij het splinter nieuwe clubhuis werd de prijsuitreiking verricht door Kees Groeneveld secretaris van de vereniging.

De prijzen gingen naar:

ORC 1
1e Top Gear van schipper J.Kol uit Rijnsburg
2e tt Soeticheyt van schipper Aat de Ruyter uit Londen

ORC 2
1e Stille Wilde van schipper C. van Leeuwen uit Hellevoetsluis
2e Krachtig van schipper C.M Keetels uit Teteringen.

ORC 3
1e Chou Chou van schipper Joachim Schulze uit Overarth Duitsland

ORC 4
1 Bloeb2 van J Koenen uit Veghel

Rond en platbodems B en C
1e Schuimer van de Familie Overwater uit Mijnsherenland
2e Strandloper van W Schotman uit den Haag

foto © Dirk Epke Photography

Discussieer hier over de Deltaweek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: