North Sea Championship - Beste catamaran zeilers aanwezig in RBSC Duinbergen

Op 1 en 2 juli 2006 vond de 9 de editie plaats van het North Sea Championship - Murphy & Nye regatta in de Royal Belgian Sailing Club te Duinbergen. Deze wedstrijd is open voor F18 gemeten catamarans, de momenteel meest populaire klasse bij de kleine catamarans.

Hoewel afgelopen jaren de komst naar deze wedstrijd van betaalde topfiguren in deze discipline niet onopgevallen was voorbijgegaan, kreeg dit jaar de wedstrijd het bezoek van niet minder dan Darren Bunbock en Glenn Ashby. Darren en Glenn vormen momenteel de top op wereld niveau in catamaran zeilen, een zilveren plaat op de spelen, meerdere wereld titels in Tornado, F18 en A klasse bewijzen dat ze hun titel niet gestolen hebben.

Niet minder dan 49 F18 komende uit 5 verschillende landen namen deel aan de wedstrijd, met prachtige weer en een wind tussen de 8 en de 15 knopen, konden er 8 manches gevaren worden. Op 8 manches won het duo er 7 van, het werd dus al snel duidelijk dat de strijd om de 2 andere podium plaatsen het enige zou zijn wat over bleef.

Ook onze Belgische zeilers deden het helemaal niet slecht, in een vloot waar de top 10 van de wereld aanwezig is, vinden we op de 6de plaats Thierry Bosser en Alain Gramme, op een 11de plaats Carolijn en Sebbe en op een 12de plaats Joel Lefevre en Tanguy Kervin, klasse!

Top 5 North Sea Championship
1. Darren Bundock / Glenn Ashby AUS 7
2. Reinder-Jan van der Meulen / Carina Knol NED 76
3. Vincent Huntelman / Herwin van der Kamp NED 552
4. James Power / Gillian Power GBR 16
5. Hugh Styles / Tom Peel FRA 2031

Volgende week vind het WK F18 plaats in Hyères, 140 F18 zullen daar om de wereld titel strijden, het wordt een keiharde wedstrijd….we houden jullie op de hoogte….

www.rbsc.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: