Tall Ships Races komt naar Antwerpen

Van 19 tot 22 augustus ontvangt Antwerpen opnieuw meer dan honderd kathedralen van de zee met de de Tall Ships' Races. De internationale zeilwedstrijd viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum en komt voor de vierde keer naar Antwerpen. Zaterdag 19 augustus ontvangt de stad de mooiste zeilschepen ter wereld aan de Scheldekaaien en verschillende dokken, waar u de schepen kan bezoeken. Diezelfde avond zal een vuurwerk de Schelde feestelijk verlichten. 22 augustus verlaten de kathedralen van de zee Antwerpen in een mooie parade.

Op deze opleidingsschepen krijgen jongeren tussen 15 en 25 jaar de kans om zeil- en scheepservaring op te doen. De stad Antwerpen geeft 25 Antwerpse jongeren de kans om deel te nemen aan de Tall Ships' Races, supported by Antwerp. 25 jongeren van diverse afkomst, opleiding, leeftijd, geslacht en sociale klasse trotseren de uitdagingen van de zeilrace. Aan boord van de Swan Fan Makkum, een 62 meter lange brigantijn met 14 zeilen, gebouwd naar 19de-eeuws model gaan de jongeren de tijd van hun leven tegemoet. Tegelijkertijd is het een ultieme, avontuurlijke confrontatie met als kern samen leven, samen werken en samen ontspannen. Willens nillens zitten deze 25 stadsmussen in dezelfde boot.

Ook het evenement WaterkAnt maakt dit jaar deel uit van de Tall Ships' Races. Aan het Willemdok en de Napoleonkaai bouwt WaterkAnt met authentieke schepen en aan de wal de sfeer van het dokkenleven van de 19de eeuw op. U kan op drie originele stoomschepen rondvaarten maken, supporteren bij de Koninklijke Roeiregatta met walvissloepen of genieten van het muziek en animatieprogramma in de spiegeltent en demonstraties van scheeps- en havenambachten.

www.tallships2006antwerp.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: