Deltaweek - Wemeldinge naar de Zeelandbrug

Na uitstel komt goede wind is geen oud schippers gezegde maar tijdens de Deltaweek blijkt het vaak wel waar. Ook vandaag werd de start uitgesteld tot het moment waarop de zeilers zeker op goede wind konden wachten. Daarna voer de vloot met toenemende en van oost naar west draaiende wind van Wemeldinge naar de Zeelandbrug bij Zierikzee. Na de lange tocht van gisteren waren de zeiler blij dat de race vandaag al om 16.00 uur was afgelopen.

De komende dagen verblijft de vloot in Colijnsplaat om vandaar uit wedstrijd te gaan varen. Overmorden start het kampioenschap voor de First 31.7 en ORC-CLUB zuid. Morgen varen de deelnemers een race aan de west kant van de Zeelandbrug. Veel zeilers zullen echter de tijd gebruiken om hun boot in orde te brengen voor de zeewedstrijden en de kampioenschappen.

De prijzen voor vandaag gingen naar:

ORC 1
1e Top Gear van schipper J.Kol uit Rijnsburg
2e Enigma van schipper Jo van Sprang uit Zevenbergen

ORC 2
1e Twee gezusters van schipper Hans Zuiderbaan uit Terneuzen met de talenten.
2e Joyce van Alfred Bezemer uit Arnemuiden.

ORC 3
1e Chou Chou van schipper Joachim Schulze uit Overarth Duitsland

ORC 4
1e Bloeb2 van schipper J Koenen uit Veghel
2e Impuls van schipper Baas uit Weteringbrug

Rond en platbodems B en C
1e Schuimer van de Familie Overwater uit Mijnsherenland
2e Tresoor van Schipper Willekens uit den Bosch

Ongemeten
1e Pincoya met schipper C van Leengoed uit Halsteren
2e Moving Free van Schipper Heeren Hillemans uit

foto © Dirk Epke Photography

Discussieer hier over de Deltaweek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: