FF 65 eindelijk erkend als eenheidsklasse

Eindelijk is het dan zover, de FF65 is door het watersportverbond nu officieel erkend als nationale eenheidsklasse. Dit houdt in dat met de FF 65 nu officieel aan eenheidsklasse wedstrijden mag worden deelgenomen.
De FF 65, een ontwerp van de Ridder, is een kajuitboot van 6,5 meter lang en biedt de unieke combinatie van zowel planeren als slapen.

Behalve sportief wedstrijdzeilen in een strikte eenheidsklasse wordt de boot door zijn vier slaapplaatsen en prettige zeileigenschappen ook voor recreatieve doeleinden gebruikt. Met zijn gewicht van ca 900 kg is de boot makkelijk per trailer vervoerbaar naar wedstrijden of vakantiebestemming. De boot is geschikt voor ervaren als minder ervaren zeilers en kan ook prima ‘solo’ gezeild worden.

De FF65 voer al vele jaren als ‘illegale eenheidsklasse’ bij wedstrijden met eigen klassenvoorschriften. De opkomst bij wedstrijden was en is opmerkelijk: ca 50% van de gebouwde boten neemt deel aan wedstrijden. Verder groeide de vloot de afgelopen jaren gestaag doordat steeds meer zeilers dit snelle en handzame kajuitbootje ontdekten.

Hoog tijd om dat te veranderen vond het watersportverbond twee jaar geleden. De klassenorganisatie van de FF 65 heeft samen met de technische commissie van het watersportverbond hard gewerkt om de officiële erkenning voor elkaar te krijgen.

Naast de officiële status betekent de klassenerkenning een belangrijk signaal voor iedereen die op zoek is naar een sportieve boot met prima toermogelijkheden. Dankzij de strikte eenheid van de bootjes wordt het wedstrijdzeilen met de FF65 een uitdaging. Het winnen van een wedstrijd is een combinatie van trimmen, tactiek en zeilervaring. Het is mogelijk om kennis te maken en te zeilen met de FF 65. Kijk op www.ff65.nl voor meer informatie over de FF65 of mail naar de secretaris van de FF 65 klassenorganisatie Lex Kleinveld reflex@zeepost.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: