Nieuwpoortweek - Fantastische resultaten voor Belgische cadetzeilers

Van zaterdag 1 juli tem woensdag 5 juli vond naar jaarlijkse traditie de Nieuwpoortweek plaats, een regatta waarin verschillende jeugdklassen aan deelnemen. Het is wel enige tijd geleden dat deze wedstrijd alle dagen gepaard ging met een stralende zon en er (behalve dinsdag) voldoende en vooral niet te veel wind aanwezig was om alle klassen hun wedstrijden te laten varen.

Daar tijdens de gehele Nieuwpoortweek onze zeilers permanent getrakteerd werden op windshiften, en zij tevens rekening dienden te houden met de stroming, kunnen we stellen dat het allesbehalve een makkelijke wedstrijd was.

De Belgische cadetzeilers behaalden uitstekende resultaten, de eerste 4 plaatsen werden door hen ingepalmd. Het team Morgan Good-Manu Lodewyckx behaalde een verdienstelijke 1ste plaats. Een te vroege start én een protest speelden Quinten Lauwers en Jules Greeve parten, doch zij behaalden nog een mooie 2de plaats. Het jonge team Wouter De Munck-Joke Lakiere behaalden de 3de plaats.

De zusjes Lore en Karen Hellemans streden voor de prijs van het 1ste meisjesteam, maar deze werd behaald door de Nederlandse meisjes Francesca Ververs en Sarah Van Wassenaer.

Zoals blijkt uit de resultaten, hebben al de deelnemers tot de laatste manche moeten strijden voor hun plaats op de ranking.
De volledige resultatenlijst

Discussieer hier over de Nieuwpoortweek

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: