Nederlandse zeilsters hebben een goede slotdag op het WK Yngling

WK Yngling, olympische klasse, La Rochelle - Bij lichte wind en een vlakke zee is de laatste race gevaren van het WK in de olympische Ynglingklasse in het Franse La Rochelle. Nederland heef vandaag goed gepresteerd met een eerste plaats voor Mandy Mulder (Ned 111) en haar bemanningsleden, een vierde plaats voor Annelies Thies (Ned 1) en een vijfde finishplaats voor Janneke Hin (Ned 11). In het eindklassement staat daardoor de Ned 11 op een negende plaats, de Ned 111 op een tiende plaats en de Ned 1 op een 17e plaats.

Veel tijd om uit te rusten hebben de dames niet. Over twee weken wacht het Europese kampioenschap in eigen land. Het hele circus zal naar Medemblik verhuizen. De Nederlandse dames zijn er erg op gebrand op hun thuiswater om de prijzen te strijden.

Eindstand na tien races met één aftrek;
1. Monica Azon, Sandra Azon, Graciela Pisonero (ESP)
2. Ulrike Schuemann, Runa Kappen, Ute Hoeptner (GER)
3. Sally Barokow, Carrie Hope, Debbie Kapozzi (GER)
9. Janneke Hin, Annemieke Bes, Petronella de Jong (NED)
12. Mandy Mulder, Marije Faber, Floortje Hendriksen (NED)
20 Annelies Thies, Brechtje v.d.Werf, Marije Kampen (NED)

www.srr-sailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: