Les Sables - Les Acores - Les Sables

Les Sables d'Olonne in de Vendee aan de westkust van Frankrijk was dit weekend het decor voor de start van de Mini-wedstrijd Les Sables-Les Acores-Les Sables.
Onder een donkere hemel met felle regenbuien kwamen de deelnemers aan de start voor een wedstrijd van meer dan 2500 zeemijlen naar de Azoren en terug.
Een belangrijke wedstrijd en prima testcase voor Peter Laureyssen die met zijn nieuwe Ecover eindelijk voluit kan gaan. Na een aantal weken van kleine aanpassingen aan de boot lijkt die nu in optimale
conditie voor deze wedstrijd, ook Peter was er klaar voor en had er duidelijk zin in.

Na de start moesten de deelnemers eerst een kleine inshore demonstratie geven voor het talrijk opgekomen publiek, 3 boeien ronden voor ze eindelijk richting Azoren verdwenen.

Peter lag op dat ogenblik in 8e positie maar wist zicht vrij snel op te werken naar 3e positie.
Uit het laatste klassement blijkt dat hij vanmorgen om 5u30 in tweede positie lag na opgave van de Vecteur Plus, waar volgens sommige bronnen de skipper is moeten terugkeren met een gebroken vinger.

Aan de leiding nu ligt de Adria Mobil Too gevolgd op 8 mijl door de Ecover.

De ander belg in de wedstrijd, Alexis Hupin met de Manu Poki ligt in 55e positie.

foto © Mark Meulemans

Meer info over het verloop van de wedstrijd op www.lessables-lesacores.com

Meer foto's en commentaar via het ClubRacer Forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: