Nordic Championship Snipe 2006

De "bende van Antwerpen tegen de Spaanse vloot en het Noorse Viking geweld in Finland.

De laatste dag van het Nordic Championship was een day off voor Bart Bomans en Jill Ponet met een 19 de en een 17 de plaats.
De dag begon met een oostelijke bries van uit het land met behoorlijk wat schiften. De wedstrijdleiding koos voor een windward- leward baan. De eerste start leidde tot heel wat individuele terugroepen die niet door iedereen werd opgevolgd. Vele boten waren zelfs verschillende minuten te laat aan de startlijn, onder andere de leider van gisteren de Portugees Roquette. Het Italiaanse team Poggi nam de leiding en gaf een demonstratie in roll tacking terwijl zij downwind hun voorsprong vergroten. In het laatste rak werden zij toch nog door de Noorse Grödem broers voorbij gestoken en eindige tweede. Doch de Italianen hadden tijdens de race een penalty opgelopen die zij niet volledig uitvoerde en wat later leidde tot een DSQ.

Nadat de wind er uit viel was het wachten op de volgende race. De finale start voor de laatste race van dit kampioenschap werd gegeven nadat de noordwest zeebries opstak. Doordat men de pin end veel te laag plaatste, ging de eerste start de mist in. Na de algemene terugroep was de volledige vloot weg voor de laatste en finale race van het kampioenschap. De Spanjaard Jordi schreef deze de race op zijn rekening.

Bij de eerste resultaten stonden de Grödem broers eerst gerangschikt zonder aftrek en Poggi winnend met 1 aftrek. Maar bij de protestzitting kreeg Poggi zijn DSQ aangesmeerd waardoor de eindoverwinning naar de Spanjaarden Jordi Triady (winnaar in Valencia dit jaar) en José Escudero ging. De Noorse Grödem broers werden tweede en de Noren Sandvig en Grythe derde. Het beste man/vrouw team Bart Bomans en Jill Ponet eindigde vierde.

De kaarten zijn gelegd voor het Europese Kampioenschap dat vandaag van start is gegaan. De Belgische en Russische teams zijn de onverwachte tegenstanders voor dit kampioenschap.

De uitslagen van "de bende van Antwerpen"

4. Bart Bomans - Jill Ponet
5. Ben Van Cauwenberg - Nadia Deferm
8. Thierry den Hartog - Greet Jansen
28. Giovanni Galeotti - Floris Mortelmans

Lees de dagelijkse verslagen op het ClubRacer Forum + foto's

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: