Unieke mediabelangstelling voor een zeilevenement op Belgisch water

Op 12 en 13 augustus organiseert de Ostend Sailing & Racing Club (OSRC) de MExT Multihull Cup 2006. Dit is het Open Belgisch Kampioenschap Lange Afstand voor Formule 18 catamarans, een zeilwedstrijd die zich afspeelt langsheen de Belgische kust. Niettegenstaande dit Belgisch kampioenschap slechts voor de eerste keer wordt georganiseerd, bestaat er nu al een meer dan buitengewone belangstelling vanwege de pers.

Na een live interview op Radio 2 eerder deze week kwam op 9 augustus ook een cameraploeg van het EEN programma "1000 Zonnen en Garnalen" langs voor opnames op de OSRC club en op het water. Deze beelden zijn voorzien om te worden uitgezonden zaterdagavond om 19.40 uur op EEN.

Op zaterdag 12 augustus komt een team van VRT Sporza langs voor interviews en opnames op het water van het verloop van de wedstrijd. Na de wedstrijd worden eveneens nog interviews voorzien. Deze beelden zouden worden uitgezonden tijdens de uitzending van Sportweekend op zondagavond op EEN (na het nieuws van 19.00 uur).
De favoriet voor de Belgische titel, Sebbe Godefroid, werd naar aanleiding van het radio interview uitgenodigd door Jan Leyers voor een interview in zijn TV talkshow "Zomer 2006" dat zondagavond wordt opgenomen voor uitzending op maandag 14 augustus omstreeks 22.00 uur op EEN.

Het blijft hier echter niet bij: ook de schrijvende pers is present op het evenement met ondermeer de aanwezigheid van journalisten van Yachting Sud, ClubRacer, Varen en Bootmagazine. Verschillende andere media zoals bvb. Catmagazine hebben toegezegd artikels over het evenement te zullen publiceren.

Freddy Lecomte, voorzitter van de OSRC, vertelt: "We zijn heel fier op deze ruime belangstelling van de pers. Wij hopen op deze manier de zeilsport in België verder te kunnen promoten en zo de sport toegankelijker te maken voor het brede publiek"

Enkele praktische data
De start van de MExT Multihull Cup vindt plaats op zaterdag 12 augustus om 13.00 uur voor het strand van de Halve Maan in Oostende (ter hoogte van de Oostendse vuurtoren) en zal vervolgens via Middelkerke naar Braydunes in Frankrijk gaan waar de zeilers een boei moeten ronden om daarna terug te keren naar de aankomst die voor het strand de Halve Maan ligt. De lengte van dit parcours is 41 zeemijl of 76 km. Op zondag 13 augustus zal er om 11.00 uur gestart worden vanaf dezelfde plaats richting Middelkerke waar na het ronden van een boei de zeilers zullen koers zetten naar Blankenberge. Daar zullen de zeilers opnieuw een boei ronden waarna ze zullen terugkeren naar Oostende. De lengte van dit parcours bedraagt 33 zeemijl of 62 km. Het klassement zal opgemaakt worden aan de hand van de som van de tijden van beide manches.

Meer informatie is er beschikbaar op de website van de Mext Multihull Cup

Over de Formule 18 catamarans
Formule 18 catamarans zijn snelle tweerompsboten van 5,5 meter lang en 2,6 meter breed die worden bemand door 2 personen en vanaf het strand in zee vertrekken. Ze beschikken over een fok van 4.15m² en een grootzeil van 17m². Deze kunnen worden aangevuld met een spinnaker van 21m² om zo in totaal een maximale zeiloppervlakte van 42m² te behalen. De Formule 18 klasse is al een internationaal erkende klasse sinds 1996. Haar populariteit heeft ze vooral te danken aan het feit dat ze openstaat voor de vele technologische evoluties en ze niet aan een specifiek merk is gebonden.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: