Bootmagazine schendt vertrouwen van ClubRacer

Leo van Dorsselaer, uitgever van Bootmagazine en 6 Minutes heeft naar zijn talloze uitgeverijen en legio vrijwilligers te oordelen een gave. Hij weet ogenblikkelijk het vertrouwen van mensen te wekken. Daardoor suggereert hij ook dat je niets, of toch weinig, van hem te vrezen hebt. Uiteraard weet hij maar al te goed waar hij heen wil.

Begin juli 2006 startte het internetbedrijf eTech Media (uitgever van ClubRacer en WaterTrends) in samenwerking met Leo, met de ontwikkeling van een zoekmachine geoptimaliseerd content management systeem (cms) dat einde augustus gezamenlijk zou ingezet worden voor de publicatie van 6 Minutes en Bootmagazine.

De mondelinge overeenkomst bestond eruit dat eTech de website zou bouwen en Van Dorsselaer de content leverde. De advertentie inkomsten zouden gedeeld worden.

Leo, die wij zo op het eerste zicht in de onderste regionen van één of ander bankfiliaal in Erpskwerps zouden thuisbrengen (compleet ongevaarlijk dus), kreeg, tijdens de ontwikkeling van dit content management systeem, een massa aan innovatieve internettechnieken gratis en op een zilveren presenteerblad aangeboden. Hij bleef gedurende al onze gesprekken halsstarrig de sympathicus uithangen, zonder zelf met significante informatie af te komen.

Achteraf bekeken bleek dat hij een dubbele rol speelde en met de opgedane kennis een eigen internetproductie opstartte bij 6 Minutes. Op het laatste moment ambras zoeken om ertussenuit te knijpen en ondertussen parallel een website laten ontwikkelen op een eigen platform getuigd van verregaande doortraptheid. We zouden hem dan ook graag met alle respect bestempelen als een naarling met slechte bedoelingen (soms zijn wij iets meer van de straat dan we doorgaans laten uitschijnen, onze excuses hiervoor).

Wij zien Leo dan ook eerder in de rol van Leonardo di Dorssilo, het hoofdpersonage van een Zuid-Amerikaanse telenovela, die na 12 bankovervallen en evenveel jaren gevangenisstraf zich een weg probeert te banen in de witteboordencriminaliteit.

Enfin, ons vertrouwen werd danig geschonden en zodoende zag eTech Media geen heil meer in een verdere samenwerking.

Ah, ja, als afsluiter wensen wij Leo van Dorsselaer door merg en been gaande wroeging toe al vrezen wij dat dit ijdele hoop zal zijn. Gelukkig is wraak een onschatbare drijfveer.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: