IMS Offshore World Championship eindigt teleurstellend voor Nederland

Yugtransit nieuwe IMS Offshore Wereldkampioen in divisie 1

Met gemengde gevoelens zullen de deelnemers aan de WK het strijdtoneel hebben verlaten; de
eene uitzinnig van vreugde door de behaalde titel, maar merendeels was de somberheid van de gezichten af te lezen.
Fouten vanuit de organisatie stapelde zich op en hebben bijgedragen aan foutief verlopen wedstrijdbanen met desastreuze gevolgen voor menig deelnemer. Zo werd de eerste offshore race ongeldig verklaard door een foutieve finish-procedure, en werd er gestart op momenten dat de wind te onstabiel was om van een eerlijk verloop te kunnen spreken.

De druppel bij menig deelnemer was de bierparty die voorrang kreeg op de nog potentieel te varen wedstrijden.
Met slechts 1 geldige offshore en 5 inshores waarvan 2 achteraf niet gevaren hadden mogen worden, kwam de klap misschien wel het hardst aan voor de bemanning van de Rosetta from the Rocks. Een 11e plek in de eindklassering is niet representatief voor de wijze zoals de bemanning van schipper Radboud Crul zich heeft weten te manifesteren. Met een serie van 8,4,3,20,20 en een 2e
plaats werd het WK afgesloten.

Erik van Vuuren vertelt: "De Dehler 36 ging hard en met schoonheid over de wedstrijdbaan; het slechte resultaat in de laatste twee races van afgelopen donderdag was achteraf met meer lokale kennis misschien binnen de perken gebleven. Maar dat in beide races een toppositie ten tijde van de laatste boeironding zou resulteren in een 20e plaats op de finishlijn, dat had niemand verwacht. Een langdurige windstilte in het laatste voor de windse rak was oorzaak van het totaal ineen schuiven van het veld. Op handicap was er vervolgens met de, onder die omstandigheden hoogst IMS-metende, Rosetta from the Rocks geen eer meer te behalen.
We hebben geleerd van dit evenement, ondanks alle goede voorbereidingen is een top 5 klassering niet gerealiseerd. De balans wordt opgemaakt en mede door de opgedane leermomenten is de
ervaring van het Rosetta-team wederom gegroeid!"

Preliminary results:

IMS Offshore World Championship

Division 1

 1. "Yugtransit" (Sergey Shevtsov/Russia) 19.13 points
 2. "Data Communication" (Ralf Aspholm/Sweden) 54.50
 3. "Moonshine" (Matthias Müller von Blumencron/Germany) 65.50
 4. "Imagine" (Peter Rudbäck/Sweden) 66.50
 5. "Al Cap One" (Peer Moberg/Norway) 67.50
 6. "Ocean Warrior" (Sverre Valeur/Norway) 68.00

Division 2

 1. "Froschkönig" (Detlef Amlong/Germany) 33.00 points
 2. "No Limits" (Sven and Lars Christensen/Germany) 39.00
 3. "Patent3" (Jürgen Klinghardt/Germany) 46.50
 4. "Cala Ventinove" (Uwe Wenzel/Germany) 52.25
 5. "Chinook" (Johann Friedrichsen/Germany) 55.75
 6. "Static Electric" (Heiko Päsler/Germany) 59.00

foto © Daniel Forster/Rolex

Meer IMS Offshore World Championship insiders info: ClubRacer forum

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: