Sebbe Godefroid wint afgetekend de eerste etappe van het Belgisch Kampioenschap Lange Afstand F 18

Sebbe Godefroid won gisteren afgetekend de eerste etappe van de MExT Multihull Cup, het Open Belgisch Kampioenschap Lange Afstand voor Formule 18 catamarans. De eerste etappe van deze zeilwedstrijd voer van Oostende richting Frankrijk tot in Braydunes en terug. Om de 50 zeemijl (92.6 km) af te leggen hadden Sebbe Godefroid en teamgenoot Carolijn Brouwer slechts 3 uur 33 minuten en 32 seconden nodig. Dit maakt een gemiddelde van 14 knopen of 26 Km/u.

Bij hun aankomst hadden ze welgeteld 7 minuten en 43 seconden voorsprong op het Britse team Gummer Stewart & Ellen Foreshaw en zelfs 10 minuten en 2 seconden op de derde boot met Chris Rashley & Alan Sign. uit het Verenigd Koninkrijk. Het tweede Belgische team bestaande uit Harry-Michel Peeters en Damien Bindels vinden we terug op de 5de plaats op een achterstand van 11 minuten en 55 seconden.

Bij zijn aankomst verklaarde Sebbe: "Ondanks onze matige start zijn we er toch snel in geslaagd om redelijk snel bij de koplopers te geraken. Voor halfweg wedstrijd hadden we al de koppositie overgenomen en konden we onze voorsprong alleen maar uitbouwen."

Carolijn Brouwers, stuurvrouw en ook levensgezellin van onze Olympische medaillewinnaar voegde eraan toe: "De zeilomstandigheden waren echter bijzonder zwaar door de constante onweders en rukwinden. Hierdoor was de boot niet altijd even makkelijk te controleren. De lange afstand heeft ons dan ook uitgeput en we waren blij toen we de finish in zicht hadden."

Freddy Lecomte, voorzitter van de Ostend Sailing & Racing Club (de organiserende zeilclub), voegt toe: "Dat het parcours door de barre weersomstandigheden bijzonder zwaar was, getuigt het feit dat van de 29 startende teams slechts 13 de finish bereikten. Voor vandaag zijn de weersvoorspellingen iets gunstiger en is het parcours ook slechts 33 mijl."

Uitslag eerste etappe:

 1. Carolijn Brouwer/Sebbe Godefroid B
  Hobie Cat Tiger
  3u33min32s
 2. Gummer Stewart/Ellen Foreshaw
  UK
  Capricorn F18
  Op 7m43s
 3. Chris Rashly/Alan Sign
  UK
  Hobie Cat Tiger
  Op 10m2s
 4. Gerard Loos/Pieter Van Ruitenburg
  NL
  Hobie Cat Tiger
  Op 10m30s
 5. Harry-Michel Peeters/Damien Bindels
  B
  Hobie Cat Tiger
  Op 11m55s

foto © ClubRacer

Mext Multihull Cup

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: