Ecover 650 weer helemaal tip top!

Peter Laureyssens gaat voor een ereplaats in de 2de etappe Azoren - Les Sables d’Olonne

"Ik heb er goesting in," zegt Peter Laureyssens op 24 uur voor de start van de terugetappe Azoren - les Sables d’Olonne. Hij heeft, samen met een technicus van de werf waar de Ecover 650 is gebouwd, bijna een dubbel etmaal aan zijn boot gewerkt. Na een speciaal verzoek werd Peter vrijgesteld om op zondag de proloog mee te varen. Had ook niet gekund, zijn boot staat op het droge en gaat vannamiddag weer te water. Morgen, dinsag 15 augustus, start de terugrace naar Frankrijk.

Vooral de bevestiging van de roeren kreeg veel aandacht. De V V-vormige dragers van de scharnieren kregen extra versteviging. Ook werd de lekkende crashbox in de voorpiek gedicht. "Daar gaat gauw veertig - vijftig liter water inzitten, extra gewicht op een plek waar je die best kan missen," luidt Laureyssens commentaar. Ook de alsmaar brekende touwen waarmee de steekzwaarden door de romp in het water worden geduwd of weer opgetrokken, werd goed nagekeken en vervangen. Technisch zou er geen enkel euvel meer mogen zijn.

En het moreel? "Ik zie het wel zitten" zegt Laureyssens overtuigd. "De boot is in orde, het weer ziet er niet slecht uit. We gaan naar alle waarschijnlijkheid drie dagen wel wat wind hebben, zo een dertig knopen. Eerst uit het oosten, dan, als het hoog groter wordt, uit het noorden. Dat wordt aan de wind varen en daar zijn we, de boot en ik, goed in. Normaliter zou de wind moeten afzwakken, naarmate we Frankrijk naderen, maar in feite is dat nu te vroeg om dat te voorspellen. In grote lijnen komt het er op neer dat we de zelfde condities zouden krijgen als bij de heenrace.

De tweede etappe start op dinsdag 15 augustus om 13.02 Belgische tijd (11.02 plaatselijke tijd) de aankomst wordt verwacht rond de 23ste augustus.

Meer insiders info via het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: