Thomas Coville pakt het Round Britain record

Thomas verbreekt het Round Britain record met 26uur, solo in een 60 voet multihull. Hiermede pakt Thomas zijn 4de solo record in 13 maanden en kwalificeert zich voor de Route du Rhum. De Sodebo trimaran deed er 6 dagen, 6 uur, 40 minuten en 31 seconden over om de 1787 mijl rond Engeland, Ierland en Schotland te zeilen.Omgerekend is dat met een gemiddelde van 11,86 knopen over de grond.

Het vorigeRound Britain record stond op naam van Jean-Luc Van Den Heede met zijn aluminium monohull Adrien. De Sodebo trimaran deed het precies 1 dag, 2 uur en 7 minuten beter.

foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: