Thomas Coville pakt het Round Britain record

Thomas verbreekt het Round Britain record met 26uur, solo in een 60 voet multihull. Hiermede pakt Thomas zijn 4de solo record in 13 maanden en kwalificeert zich voor de Route du Rhum. De Sodebo trimaran deed er 6 dagen, 6 uur, 40 minuten en 31 seconden over om de 1787 mijl rond Engeland, Ierland en Schotland te zeilen.Omgerekend is dat met een gemiddelde van 11,86 knopen over de grond.

Het vorigeRound Britain record stond op naam van Jean-Luc Van Den Heede met zijn aluminium monohull Adrien. De Sodebo trimaran deed het precies 1 dag, 2 uur en 7 minuten beter.

foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: