24 Uurs Zeilrace 2006 telt 620 voorinschrijvingen

Ruim een week voor aanvang van de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace staat de teller op 620 voorinschrijvingen. De ORC 2 is met 52 deelnemers voorlopig de grootste wedstrijdklasse. Het merendeel van de teams (420) gaf zich op voor de toerdivisie.
Vrijdag 25 augustus 2006 begint de vloot verspreid over zestien startplaatsen aan de 42ste uitputtingsslag van een etmaal. Die wordt in tekst en beeld vastgelegd door razende reporters van de organisatie. De verslaggeving zal gedurende de race via www.kustzeilers.nl te volgen zijn.

Sailing Channel Benelux gaat in samenwerking met Quest Sail Media b.v. een uitgebreide reportage maken. Daarvoor gebruiken ze drie camera’s, waarvan er één rond blijft varen aan boord van een rubberboot. Daarop zit tevens een fotografe die geregeld beelden naar de wal zal sturen. Die worden online gepubliceerd met korte verslagen. Medewerkers zullen vanuit het mediacentrum in Medemblik gedurende de race de posities van vijftien schepen opvragen. Ze zullen tevens schippers bellen voor de laatste stand van zaken.

Dinand de Ridder, voorzitter 24-Uurs organisatiecomité: "Op die manier proberen we het voor de thuisblijvers zo levendig mogelijk weer te geven." Na afloop kunnen geïnteresseerden een DVD bestellen met een vijftig minuten durende sfeerverslag inclusief interviews. Eind november zendt Sailing Channel een programma van 25 minuten over de 24-Uurs Zeilrace uit.

Meer info: 24 Uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: