Copa del Rey - Bellerose Duvel uit de kuip

28 juli - 6 augustus, Palma de Mallorca - De 25e editie van de Copa del Rey werd zoals de vorige edities een succes. Een 100 tal boten uit 16 verschillende landen, verdeelt onder drie vloten: TP52, IMS en Cruiser. In de deelnemerslijst vinden we de koning en prins van Spanje, de koning van Noorwegen, tal van America’s Cup, Volvo en Olympische zeilers zoals Russel Coutts, Ian Barker, Paul Cayard, Iker Martinez,..etc.

In de IMS klasse zijn 38 boten ingeschreven, waarvan 5 Swan 45. De Copa del Rey is de laatste voorbereidingswedstrijd voor de Swancup in september. Op het programma twee dagen Olympisch parcours (Inner loop en outer loop werden gebruikt om vloten te splitsen) in de baai van Palma, een offshore van 80 mijl gevolgd door rustdag en opnieuw drie dagen Olympisch parcours. De organisatie was zowel aan land als op het water uitstekend. De weersomstandigheden waren niet altijd gemakkelijk, maar het race comité is er dagelijks in geslaagd een mooie race te bezorgen.

Als enig Belgisch team, heeft Bellerose - Duvel het meer dan behoorlijk gedaan. We hadden af en toe met brokken te maken, vooral de zeilen lieten het afweten, maar konden steeds de schade beperken.

Omdat het een voorbereiding was op de Swancup, was het belangrijkste onze snelheid te vergelijken met de andere Swan 45. Dit leverde enkele mooie gevechten op. De offshore eindigde na 15u op een match race met "AyAyAy". We eindigden met minder dan een bootlengte voor, een ware triller. Verder volgden nog twee gevechten met "Axelles" waarbij we elk eens aan het langste eind trokken. Het geheel leverde ons een 19e plaats op, maar belangrijke is dat we 3e Swan 45 waren. Al bij al een goede training. Vooral op gebied van starten, manoeuvres en trim is de "Copa del Rey" voor ons een succes gebleken.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: