X-35 Gold Cup WK - 10 Protesten op dag 1!

 • Author: Yan T.
  Date: za, 19/08/2006 - 12:27
  Tags:

Om 08u hoor ik kreten in het huisje waar we logeren. Geen kreten van vreugde en/of ..euh genot, maar kreten van ne mens die zwaar aan’t afzien is. 1 ding is zeker, iemand van ons heeft deftige problemen om de trap af te komen. Het klopt dat je wel wat afvalt van te gaan lopen met een zeilpak aan, hoewel dat enkel maar vocht is dat je verliest. En het klopt ook dat als je niet gewoon bent om te lopen en je doet dat dan ineens, pakweg een uur aan een stuk, dat je dan geen al te beste vrienden met ‘de trap’ meer bent. Daar is iemand van onze crew vanochtend achter gekomen.

Voorspellingen tussen de 11 en de 14knoopjes wind komende van het ZW draaiende naar het ZO in de namiddag, een paar buitjes om het woord "watersport" eer aan te doen en in de latere namiddag zou de zon weer even komen piepen. Maar eenmaal het frontje voorbij was reikten de vlagen tot 26kn. Van de 10 protesten waren er 5 voor Active 24. Verduyn maakt zijn intrede zeg maar.

Rockstars van dienst hier: René Villefrance (meervoudig wereld kampioen X99), Theis Palm (was de trainer voor Denemarken bij de laatste olympische spelen), Jan Persoons (Rolex Goese Sas wereldkampioen), Thomas Jungblut (strepen verdient in de Farr 40, heeft veel gevaren voor Hasso Platner (Morning Glory)), Nic Bol met een Mean Machine team aan boord.

Na 3 races stond eerst Quantum Racing team aan kop met 2 paaltjes en een 7 gevolgd door Albert Kooijman (Just 4 Fun) en Jaap Zuiderveld (Audi). Nu na de behandeling van alle protesten staat Audi bovenaan het lijstje met 9 pts, dan krijgen we de Deen Peter Bolvig (Plan B) met 13pts en Albert Kooijman met 14pts. Wij zelf (X-Argenta) zijn van een 10de naar een 7de plek gestegen gedurende de nacht (zelfs in slapen zijn we goed!). En de Liesl (nu bekend onder Krefima/Arenda is van een 19de naar een 18de plek gestegen.

Manche 1, 24 boten aan de start en het wordt al direct een general recall, iedereen staat op scherp wil dat zeggen en met z’n allen gingen we over het scherp vond de startboot. 2de start ging even agressief als de eerste maar deze keer niemand te vroeg erover. Blijkbaar viel de winst aan de wind op rechts te rapen want het waren de jongens die voor deze kant kozen die eerst rond de bovenboei gingen. De eerste spi was er eentje met een grote groene cirkel in, zo eentje met een groene streep eronder en ene Nic Bol aan’t roer. Top 3, Just 4 Fun, Xhibition (Rob Schuttrups), Plan B (die Deen, je weet wel).

Manche 2, 2keer een OCS, eentje van SLAM en eentje van Jetstream. Die jongens werden eruit gepikt aan de boventon en konden wachten enkel op grootzeil aan de startlijn tot wij met ons wedstrijdje klaar waren. Tijd zat om de boterhammekes op te eten dus. Top 3, Quantum, Excitement (één of andere Duits die Christian Dreyer heet), Audi

Manche 3 iedereen start correct deze keer. Top 3, Just 4 Fun (met penalty), Audi, Active 24 (Verduyn).

Bij het binnenvaren merken we aan het taalgebruik dat er nog een Duits onderonsje plaatsvindt. Een Duitse toerist met de bootnaam TOY, knalt in vol achteruit los in de ‘Man o Man’ van Dirk Manno. De jongens van de Yellow Rose waren in de buurt en wisten me te vertellen dat hun Duitse vocabulaire (betreft: dat wat je nou juist niet aan je kinderen leert) aanzienlijk verrijkt is.

S’avonds een buffetje van lekkere pasta. Overal waar er eten aangeboden wordt is den truc om te weten waar je juist moet zijn de volgende:

 1. Je zoekt Bertrand Stuyts (je weet wel van de Liesl)
 2. Ge volgt hem (waar er eten is, is Bertrand nooit ver uit de buurt)
 3. Binnen de 5 minuten heb je eten!

Meer insiders nieuws via het ClubRacer forum

Labels

Auteur:

 • Yan T.

  Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: