X-35 Gold Cup WK - dag 2 - Liesl vaart haar paaltje in from zero to hero stijl!

  • Author: Yan T.
    Date: za, 19/08/2006 - 23:20
    Tags:

Medemblik - Wederom 3 wedstrijdjes, de voorspellingen waren 12kn Z afnemend naar 8kn ZO. En dat hij afgenomen is…, dat hebben we ondervonden in de laatste race. Het was vertrekken in zeilpak en finishen in short en T-Shirt. Af en toe vaarde er een toerist door het veld genietend van de race tot hij iets of wat in de weg begon te varen, dan kreeg hij de volle lading over zich heen in alle talen die er vertegenwoordigd waren.

Verder hebben we nog 10 OCS-jes in de laatste race en in tegenstelling met gisteren hebben we vandaag slechts 1 protestje, Xhibition (Rob Schuttrups) tegen Just 4 Fun (Albert Kooijman). Iets met bakboord stuurboord of zo?

Race 4, general recall, er wordt hier echt gestreden in alle betekenissen van dat woord. Het is werkelijk knokken voor elke meter op een zeer toffe maar erg competitieve manier. Dit soort wedstrijden kan je zeil ervaring alleen maar ten goede komen. Dit is het soort competitiedrift dat me doet terug denken aan mijn Mumm 36 tijd. Wat me telkens weer opvalt aan de bovenboei, is de kreet "TOP" of "MADE" van Robbie (voordekker van de Audi). Je kan hun spi dan werkelijk zien trillen, op dezelfde manier als dat een speaker kan trillen op de bassen van "Another one bites the dust" van Queen. Nic Bol vaart een paaltje, Albert Kooijman wordt 2de maar heeft een protestje tegen, krijgt een DSQ en moet zijn plaats ruilen met Yellow Rose (Marten Jan Ringers), en de Audi van Jaap Zuiderveld wordt knap 3de.

Race 5, Niemand start te vroeg, enkel wordt de eerste start afgevlagd wegens een shift van 40°.
Nic Bol (Quantum Racing Team) vaart zijn 3de paaltje van deze race, X-Connection van Alfred van der Heide wordt 2de en Perfect Ten van de Ten Racing Group (de man heet John Parker en is van de Quantum groep in de UK) worden 3de.

Race 6, Een hele speciale race die begint met een general recall, opnieuw starten dan maar en na het startschot knalt het startschip nog een keer, we luisteren aandachtig… maar het blijft bij één keer. Geen general dus maar individual. We zien Krefima / Arenda terug draaien en ik zie Wim de tactieker een wanhopige beweging doen met zijn armen, zo van… waarom wij? Waarom nou juist wij??? We vinden het ook sneu voor hen want het zijn tenslotte landgenoten. En ze sluiten helemaal vanachter terug aan, een pak achter de rest. Aan de bovenboei ligt daar een bootje met een kerel die een scheidsrechtersfluitje bemind en die haalt er 10 boten uit die evenals Krefima / Arenda te vroeg gestart zijn, maar Liesl is terug gedraaid en die 10 anderen niet. Om een lang verhaal kort te maken, de wind kakt eruit en wat blijkt… Krefima/Arenda knalt als eerste over de finishlijn. From zero to hero noemen ze dat! Quantum Racing Team wordt 2de en de Audi rijft het brons binnen in deze laatste race van de dag.

En wie had er zoal een OCS aan zijn been? Active 24, Gold Marine, X-Connection, Heerma.com, Elixer, La Dolce Vita, Perfect Ten, Kiss, 4C (For Sea) en de Excitement. Die kunnen in ieder geval al geen foutje meer veroorloven…

Meer insiders nieuws via het ClubRacer forum

Het uit de kuip verhaal van Liesl is hier te vinden.

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: