Skandia Cowes Week 2006 - dag 4

Glunderende gezichten van de bemanning van Roark aan de biertent, en terecht. Evenals gisteren hebben ze line honours gevaren en vandaag hebben ze ook de totaal overwinning op zak van de dag.
857 Boten op het water vandaag waarvan er 658 gefinisht zijn en 39 hebben er opgegeven. Elke dag doen er blijkbaar minder en minder boten mee… De weersverwachtingen van 40kn hebben we nooit gezien, meer dan 23kn hebben we op de meter niet afgelezen. Op de vlaggestok van de Royal Yacht Squadron hing de Yankee vlag, dus reddingsvesten verplicht.

IRC 0De ABN AMRO 1 boot ging weer eerst over de finish en bijna een uur voor Panthera. Formidable 3 deed wegens panne niet mee (zie forum waarom niet) en Sjambok ging naar de verkeerde kant van de Solent om te starten (vergelijk het een beetje als op de Oosterschelde starten voor een Antwerp Race). Full Pelt Slam, de 36 voets 49er achtige boot die een hogere handicap heeft dan ABN AMRO heeft voor de 2de dag op rij moeten opgeven.

IRC 2
Roark vaart dus een paaltje, Moana zeilt een 6de plaats en Grand Slam haalt de laatste top tien plaats, op de Allard vonden we het maar niks om te eindigen daar in de 20 en eindigden vandaag op 13. Misschien heeft het te maken met onze Engelse (groene) voordekker die gisteren als een (ex-)lief in de nacht het huis heeft verlaten zonder ook maar iets te zeggen. Vandaag vaarde hij mee op Gilly B waar hij na vandaag ook niet meer mag mee spelen. Op 18 vinden we Serendipity terug juist voor de IMX40 Phoenix.

IRC 3De Yellow Rose vaart in IRC 3 aan de leiding van de andere X35’s, maar in het klassement staat hij vandaag op 10 en de Perfect Ten op 12.

IRC 4
De Aquaholic blijft in de top 10 van de IRC 4 klasse en vaart een 8ste plaats.

IRC 5
In de IRC 5 evenaart de Winsome de ABN AMRO door enkel paaltjes te varen en een enkel 2tje (gisteren). In dezelfde klasse staat de Bolocan op 13 vandaag.

IRC 7
In IRC 7 neemt de Rode Baron een layday al dan niet omdat ze wegens brokken moesten?

De Amicula eindigt op een 17de plek in de IRC 8 klasse.

In de X332 vaart de Nixie vandaag een 2tje.

In de J_Sprit klasse vaart de Jimjams de middenmoot en eindigt op 7.

En de sportboat "Loon" eindigt op een 10de plek.

Overall klassement van de Nederlands sprekende…
ABN AMRO 1, euh…1ste
Roark, 2de
Moana 5de
Serendipity 7de
Phoenix 10de
Grand Slam 12de
Allard 15de
Yellow Rose 9de
Aquaholic 9de
Winsome zie ABN AMRO 1
Bolocan 19de
Nixie 2de
De Rode Baron 20ste
Amicula 28ste
Jimjams 7de
Loon 10de

foto: ALLARD, Class 2 IRC © sailingimages.co.uk

En discussieer hier maar verder over Cowes Week 2006 + de foto in groot formaat

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: