Aankondiging - ONK Rond- en Platbodems

Voor de derde maal zal het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Rond- en Platbodems in Medemblik worden gehouden.
Na twee succesvolle jaren het ONK in Medemblik te hebben gevaren, hebben de klassenorganisaties VA en VB/H besloten ook in 2006 terug te komen naar het Regatta Center Medemblik.

De laatste twee jaar nam schipper Niek Hoek de bokaal me naar huis in de VA klasse met zijn " T Vliegend Hart". In de VB klasse ging in 2005 de overwinning naar T. van de Rijnsoever.
De wedstrijden van de Aken kenmerken zich door de sportieve maar ook zeer fanatieke strijd tussen deze "moderne" klassieke schepen.

De Lemsteraak is van oorsprong een visserschip uit het begin van de vorige eeuw. Reeds in de jaren 20 werden deze schepen omgebouwd tot jacht. Thans bestaan er 2 soorten in diverse klassen. De klassieke waarvan de "Groene Draeck" het schip van Koningin Beatrix de bekendste is en de Visserman. Een Lemsteraak met een opvallend lage opbouw. Beide typen kunnen aanzienlijke snelheden ontwikkelen hetgeen borg staat voor een spannende strijd. De Visserman Aken zijn met hun 16 meter lengte en 35 ton gewicht de grootste schepen van het veld. Deze schepen worden gevaren met ongeveer 8 tot 10 bemanningsleden.
Verwacht aantal boten is ongeveer 30.

Van Vrijdag 1 tot en met Zondag 3 september zullen er 6 wedstrijden gevaren worden, variërend van korte banen tot lange banen. De korte banen zullen zowel Upwind-Downwind en Driehoeksbaan rond uitgelegde boeien gaan. De lange baan zal worden gevaren rond bestaande betonning van het IJsselmeer.
Zaterdagavond wordt er na het happy hour een diner en feest georganiseerd.
Het feest zal muzikaal worden begeleid door de Brabantse band: Souled Out.

Fotografie: Marloes van der Haagen, Quest Media.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: