X-35 Gold Cup - Quantum Racing Team wereldkampioen

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 21/08/2006 - 11:04
    Tags:

De dag begint met uitstel eerst een uurtje gevolgd door nog een uurtje en dan nog maar eens een uurtje. Om 14u zijn we dan gestart de Belgische ‘X-Argenta’ leidt bijna de gehele eerste race tot in het laatste aandewindse rak waar we als 3de rond de boventon gaan. Na den Duits Dirk Manno met zijn ‘Mann O Mann’ en de ‘Audi’ van Jaap Zuiderveld. Dit was dan in één keer ook de uitslag van deze race. Alwin Van Daelen wordt knap 4de met zijn Who’s Next gevolgd door Krefima/Arenda (Liesl) van Bertrand Stuyts.

De 2de en laatste race van dit evenement gaat iets minder goed voor de Belgen. Nic Bol met zijn Quantum Racing Team vaart hier een dominante race en vaart vooraan van begin tot einde. P Heerema haalt een mooie 2de plek en Albert Kooijman van de Just 4 Fun wordt 3de.

We hebben gedurende 3 dagen 8 races gevaren waarin er 5 DSQ’s, 12 OCS’jes en 12 protesten zijn genoteerd.

De uitspraak van de dag: "We zien het WK als voorbereiding op het NK!"

Voor de mensen die niet in de X-35 klasse varen, heb ik nog even de volgende info: waarom het niet alleen leuk (lees: spannend, gevarieerd, boeiend, spectaculair en meeslepend) is om competitief in deze klasse schaak-gewijs te strijden, is er ook nog een ander item dat wel wat aandacht verdiend. Een bijkomende motivatie (voor de mannen en de lesbische vrouwen dan toch) is, dat er op bijna elke boot een toch wel aantrekkelijk vrouw persoon aanwezig is. De boten zoals Yellow Rose (Maaike), Gold Marine (Mirte en Marianne ook wel de Golden Mariekes genoemd), Quantum (Marieke), Audi (Kelly) en Active 24 (Anne May) mogen niet alleen zeiltechnisch op euh… fotografische aandacht rekenen, maar ook betreft de ‘afleidende factor’ voor andere teams is bij hen zéér in trek. Wie weet organiseren ze bij de volgende Gold Cup wel een Miss X-35? Mocht u dus nog twijfels hebben om in de X-35 klasse te gaan varen hoop ik u hiermede een beetje overtuigd te hebben.

De uiteindelijke uitslag na 8 races:

1. Quantum Racing Team NED met 21pts
2. Audi Sailing Team NED met 23pts
3. Plan B DEN met 39pts
4. Heerema.com NED met 47pts
5. Xhibition NED met 48pts
6. Mann-O-Mann GER met 54pts
7. Just 4 Fun NED met 56pts
8. X-Connection NED met 59pts
9. X-Argenta BEL met 59pts
10. Who’s Next NED met 61pts
11. Excitement GER met 63pts
12. Yellow Rose NED met 64pts
13. Gold Marine NED met 78pts
14. Elixer NED met 86pts
15. Krefima-Arenda BEL met 92pts
16. Kiss GBR met 99pts
17. Perfect Ten GBR met 101pts
18. Active 24 NED met 106pts
19. Tupac NED met 121pts
20. Brass Tacks NED met 125pts
21. Anderssen Yachting GER met 130pts
22. Jetstream NED met 136pts
23. 4C For Sea GER met 139pts
24. La Dolce Vita NED met 149pts

Meer insiders nieuws via het ClubRacer forum

foto © www.worldonphoto.com

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: