Belgian Open Half Ton Championship

Op vrijdag 25 augustus start in Breskens, in het kader van het Breskens Sailing Weekend, het derde Open BK voor halftonners. Op de uitnodiging voor dit feestje stond ook vermeld dat dit het vijfde evenement is in de Care Plus Half Ton North Sea Series, en dat het ook wel de BRYC Centennial Cup wordt geheten, naar een honderdjarige yachtclub.

Veel namen in ieder geval voor een portie stevig zeilen, en na de wedstrijd onderuitzakken in de kuip, of met het glas in de hand aan de toog van de grote tent naast het clubhuis van de WV Breskens.

En reden tot feesten hebben we!
Ten eerste vanwege de aanwezigheid van twee buitenlandse teams: de Finse BLUES begint de Belgische wateren al een beetje te kennen, en de HARLEQUIN kwam speciaal vanuit de Engelse Oostkust de Zuidelijke Noordzee overgevaren om met haar zusjes mee te spelen.

Een andere reden tot juichen is de langverwachte terugkeer van de RED CLOUD, die een hele tijd niet meer op het water te zien was vanwege een uitgebreide werf-kuur: een nieuwe kiel vergt nu éénmaal ingrijpende wijzigingen binnenin de boot ook. Dat eigenaar Tom ook de zaakvoerder is van de werf waar RED CLOUD die hele tijd verbleef, dat hielp wel wat: de nieuwe kiel werd met eigen handen gebouwd (gelast), de bulb zelf ontworpen, het geheel zelf aan mekaar gezet, zelf onder de boot bevestigd, zelf verder afgewerkt, verbeterd, … Het resultaat mag er in ieder geval zijn (de nieuwe IRC-rating ook…)! Zaterdagavond heffen we het glas op ‘le nouveau RED CLOUD’!

Nog een reden om te juichen is dat we er als klasse in geslaagd zijn om negen halftonners aan de starts te krijgen. Ze zullen er wel niet altijd allemaal zijn, maar op zondag zou het moeten lukken: GENERAL TAPIOCA, RED CLOUD, WAVERIDER, SKIPPY’S TON, BLUES, HARLEQUIN, ENVOL, FANTASY en HALF MOON samen strijdend om de beste startpositie: da’s lang geleden, en hartversterkend voor al diegenen die met een halftonner in de maag geboren zijn (ook die mensen zijn er).

Zondagavond weten we dan wie ‘de beste’ Belgische halftonner is. Allemaal uitgenodigd. Onder de tent in Breskens. Maar goed ook dat die tent er staat, want de weersvoorspellingen zien er weer schitterend uit.

www.halftonclass-europe.net

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: