Qingdao International Regatta - dag 4

Topdag voor Nederlands Yngling team op vierde wedstrijddag

Op de vierde wedstrijddag zijn alle Nederlanders in actie gekomen en werden de races gezeild bij lichte wind en veel stroom. Het Nederlandse Ynglingteam gaat aan de leiding in het tussenklassement. Steven Le Fevre in de Laser wist zijn zesde positie in het tussenklassement te behouden. De windsurfers Joeri van Dijk en Casper Bouman bezetten respectievelijk de 15e en de 17e plaats.

Ynglingteam
Na de rustdag heeft de bemanning van de Nederlandse Yngling (Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Janneke Hin) de goede vorm weten te behouden. De start van de eerste wedstrijd verliep matig maar met goede snelheid werd een goede inhaalrace gevaren. Van een tiende plaats bij de eerste boei naar een tweede plaats bij de finish. De eerste plaats ging naar het Chinese team dat uitstekend vaart. "Algemeen werd aangenomen", aldus Jaap Zielhuis, dat de Chinese sport-machtsgreep in de aanloop naar de Spelen aan de zeilsport voorbij zou gaan vanwege het gecompliceerde karakter van de sport. Niets blijkt minder waar! Met goed materiaal, hard trainen en goede trainers kan het heel snel gaan. Snel gaat het ook met het Nederlandse team, dat in opzet misschien wel veel van de Chinese manier van werken heeft. De starts van de eerste vier wedstrijden waren aan boord eens goed doorgesproken en niet scherp genoeg bevonden. Een felle start in race vijf bracht de dames direct aan de leiding waarna de voorsprong alleen nog maar uitgebouwd werd. Op de finish had de NED 1 uiteindelijk een ongebruikelijk grote voorsprong van ruim tweeënhalve minuut op de nummer twee uit Engeland." Coach Maurice Paardenkooper was onder de indruk van het sterke zeilen van ‘zijn meiden’. De doorgaans kritische coach stelde dat de zeilsters slim met de moeilijke omstandigheden omsprongen. In het klassement gaat de Nederlandse boot aan de leiding gevolgd door China en GBR.

Laser en RS:X
In de Laserklasse werd één wedstrijd gezeild. Steven Le Fevre finishte als 17e; hij had weer een goede snelheid maar moeite met de keuzes in de kruisrakken. De zeiler uit Santpoort laat zich niet ontmoedigen: "Morgen gewoon weer knallen!". Door de wisselende prestaties van de concurrentie behoudt hij de zesde positie.
De windsurfers hebben twee races gevaren onder lastige omstandigheden omdat de baan dicht bij land lag en de windsurfers daardoor te maken kregen met extreem weinig wind. Voor Joeri van Dijk en Casper Bouman verliep de dag matig. Zij bezetten een 15e en 17e plaats in het tussenklassement.

Wedstrijdschema vrijdag 25 augustus
Op vrijdag 25 augustus komen wederom alle Nederlandse zeilers en windsurfers in actie

Qingdao International Regatta

Meer insiders info via het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: