Aankondiging - Open Nederlands Kampioenschap X-79 en X-99 2006

"Het leuke van eenheidsklassenzeilen is dat alle schepen nagenoeg gelijk zijn. Dit maakt eenheidsklassen wedstrijden tot de meest eerlijke en pure vorm van wedstrijdzeilen. Boothandeling, wedstrijdtechnisch inzicht, ervaring en geluk maken nu het verschil tussen winnen of verliezen.

Dit was het begin van de aankondiging voor het ONK 2005 en dit bleek meer dan 100% waar. Het kampioenschap werd pas beslist in de allerlaatste wedstrijd (verslag ONK 2005), een mooier climax kon natuurlijk niet.

Het succes van vorig jaar, doet natuurlijk naar meer verlangen. Om deze reden hebben we, het dit jaar groter, mooier, beter en nog gezelliger georganiseerd. Dit was een bijna onmogelijke opgave, maar wij zijn er heilig van overtuigt dat dit gelukt is. Na deze aankondiging weten wij ook dat we heel wat waar te maken hebben, echter wij zijn er heilig van overtuigt dit waar te kunnen maken.

Het ONK 2006 word dit jaar georganiseerd in samenwerking met X-Yachts Nederland, WSV Hoorn en de Nederlandse X-99 Klassenvereniging. Dus niet tijdens een evenement met allerlei boten die de wedstrijden kunnen beïnvloeden, nee alleen de X-79 en haar grote zus de X-99.

Er zullen net als voorgaande jaren banen gevaren worden via het Windward-Leeward systeem, dit creëert de meest eerlijke manier om uit te maken wie zich ONK 2006 mag noemen. Tevens is dit de ideale manier voor de minder ervaren wedstrijdzeilers kennis te laten maken met wedstrijdzeilen en alles wat daar bij komt kijken.

Zaterdagavond is er voor alle zeilers van beide klassen een barbecue en feest met muzikale omlijsting georganiseerd. Hier is natuurlijk alle tijd om met elkaar te borrelen, na te praten en om van elkaar te leren. Tevens is dit een goed moment om met de bemanningen van onze grote zus de X-99 te borrelen en ervaringen uit te wisselen.

Nu de feiten;
Wie: de X-79 en de X-99
Wat: ONK X-79 en X-99 2006
Waar: WSV Hoorn
Wanneer: 2 en 3 September 2006
Kosten: Nog niet bekend
Kosten diner: Euro 14,50 per persoon

Meer details volgen ASAP er word op dit moment hard gewerkt aan de Notice Of Race, als deze definitief zijn komen deze natuurlijk direct op de site, mail, etc.

www.x79.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: