Skandia Cowes Week 2006 - dag 5

936 zeilboten kampten vandaag op de Solent, maar 791 schepen gingen daarvan over de finish en 40 boten trokken zich terug uit de race. Juist geen 20kn vandaag komende uit het Noord Westen. Yankee vlag terug aan die vlaggenmast en een voordewindse start voor de IRC klasses.

ABN AMRO 1 verdiend de Britannia Cup door op handicap rondje Wight te winnen. Maximus zette wel de snelste tijd neer maar kwam 50 minuten te kort om het record te verbeteren dat op naam van Mike Slade staat met Leopard. Het record dateert uit 2001 en werd gevaren in 4u en 8min.

Bon, wat deden de Beneluxers hier zoal vandaag?

IRC 0ABN AMRO 1 vaart weer een paaltje en haalt één van de meest begeerde Cups binnen, namleijk de Britannia Cup. Formidable 3 vaart geloof ik vrijdag of de laatste dag terug mee, en Sjambok vergat uit te schrijven. Ik heb de jongens ook niet gezien aan de biertent (rum & coke tent voor de kenners…).

IRC 2General recall, en dan starten met de zwarte vlag (voor de niet zeilers, dat heeft niks te maken met de pest!), 5% in uw kast als je er te vroeg over bent wil dat hier zeggen. Roark vaart weer een paaltje, ze krijgen het wel even aan de stok met Gilly B, omdat de val van Roark bij een spi drop even de verstaging van de 47.7 raakte. Precies of het licht euh… aaien van zo’n stuk spectra de trim van uw mast kan beïnvloeden? Owkay verder, Allard komt eerst aan de eerste boei en blijft mooi in de kopgroep, 5de over de finish en we worden (uit)eindelijk 6de op handicap (na publicatie van een compromitterende foto op Clubracer hadden we toch wel iets goed te maken, ghe ghe), Phoenix komt 9 min achter de Allard binnen en is berekend slechts 20sec achter Allard. Dan krijgen we de Grand Slam op een 12de plaats, Moana die misschien hun dagje niet hebben staat op een 13de plek en Serendipity trok zich terug uit de race.

IRC 3Yellow Rose vinden we terug op 10, juist achter X-Dream en Perfect Ten, 2 andere X-35’s.

IRC 4Bernard en Philippe (en de rest van hun team natuurlijk) brengen de Aquaholic vandaag naar een derde plek.

IRC 5Winsome…tja? Het begint een beetje eenzijdig te worden éh? Weer een paaltje dus. Kunnen die gasten zo goed zeilen of hebben ze een feestrating van hier tot in Tokio? De Bolocan eindigt op 16.

IRC 7de Rode Baron vinden we terug op 11.

IRC 8de Amicula eindigt op 10.

J-Spritde Jimjams vaart vandaag een 9de plek.

Sportboat klassede mini Formidable van Jeroen Leenen, "Loon" genaamd vaart weer de plek waar hij zich goed op voelt en wordt 2de.

X332Nixie voelt zich blijkbaar wel goed op die 2de plek want ze evenaren hun zelfde prestatie van gisteren.

De tussenstand overall’s.

ABN AMRO 1, nog steeds 1ste
Sjambok, 12de
Formidable 11ste
Roark, bestijgt het podium der winnaars
Moana blijft 5de
Serendipity gaat van 7de naar een 13 de plek
Phoenix stijgt van 10 naar een 8ste plek
Grand Slam blijft op 12
Allard gaat van een 15de naar een 10de plek
Yellow Rose zakt van een 9de plek naar een 16de plaats
Aquaholic blijft 9de
Winsome zie nog steeds ABN AMRO 1
Bolocan stijgt naar een 17de
Nixie blijft op 2 staan
De Rode Baron stijgt van 20 naar 18
Amicula gaat van een 28ste plaats naar een 23ste plek
Jimjams blijft 7de
Loon gaat van 10de naar een 8ste plaats

foto: ABN AMRO 1, Class 0 IRC © OnEdition

Heb je snelnieuws of wil je meer insiders info ga dan snel naar het ClubRacer Forum

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: