Skandia Cowes Week dag 7

957 zeilbootjes hadden fun vandaag op het Solent water en van die 957 haalden er 853 de finish op een legale manier. 8 knoopjes Noord Westen wind en we krijgen weer een voordewindse start voorgeschoteld.

Het grappigste moment van de dag voor ons vond ik toen we reachend naar de benedenwindse boei liepen tegen 8kn met 9kn wind. We zijn de klasse voor ons aan’t inhalen en komen samen aan de boei. 5 bootslengtes van de boei, de Genua gaat naar boven, Moana geeft ons correct water aan de boei en we draaien rond de boei binnen alles (alles = een 15tal boten die allemaal hoogte willen) door. Lichtjes stress aan boord…, lichtjes maar… Moana ligt nu onder ons en komt stilaan naar boven, wij zijn super geconcentreerd om zowel hoogte als snelheid te lopen. Niemand beweegt, de crew zit aan lij gefixeerd op de teltales, de windvlagen en de concurrentie. En dan…, komt ineens het kopje van François (eigenaar van Moana) naar boven uit het luik, en hij roept rustig, maar heel serieus alsof het de normaalste zaak van de wereld is:" Zeg, euh… Rudy, kom je straks bij ons op het appartement naar het vuurwerk kijken?" Ik kom niet meer bij van het lachen.

IRC 0
In de IRC 0 klasse domineerde vandaag een Ierse Kerr 50, dezelfde boot die Cork Week won. Magic Glove snoept vandaag het goud af van ABN AMRO 1 die we terug vinden op een 9de plek. Formidable 3 speelt terug mee en scoort een 5de plek. Het gerucht gaat trouwens de ronde dat Formidable 3 te koop staat…? Sjambok staat in de uitslag juist onder ABN AMRO op een 10de plaats.

IRC 2Roark vaart met een 4de plek nog juist in de top 5, dat de Allard zich goed voelt in licht weer bewijst haar 6de plek vandaag. Phoenix doet het lang ook niet slecht en schuift meer en meer naar voor, ze finishen vandaag op 7. Grand Slam valt juist buiten de top 10 op een 11de plek, en Serendipity eindigt op 12. Waar blijft Moana hoor ik u tot hier denken? De Moana boys halen alles uit hun boot en finishen reëel mee in de top tien, maar het lichte weer doet hun de das om en ze worden uiteindelijk16de vandaag. Let op ze zijn wel de snelste van de Beneteau’s 47.7’s.

IRC 3Yellow Rose is de King of The Solent vandaag en halen een paaltje in hun klasse.

IRC 4Aquaholic is ook de King of the Solent, maar dan de broer ofzoiets?, ze halen eveneens een eerste paaltje binnen hier in Cowes.

IRC 5Het geluk kan niet blijven duren, maar zo slecht is het nu ook weer niet, Winsome eist het zilver op vandaag in plaats van het goud. De Bolocan trekt zich terug uit de race.

IRC 7De Rode Baron haalt zichzelf een OCS op de hals en komt onderaan het rijtje te staan.

IRC 8De Amicula werkt zich mooi naar boven en finisht 3de.

J-SpritJimjams vinden we terug op een 4de plek.

Sportboat klasse
In de sportboat klasse laten ze zien dat de Nederlanders niet alleen plezier kunnen maken, maar ook goed kunnen zeilen. Loon haalt een paaltje binnen.

X-332Nixie voelt zich duidelijk thuis op het bovenste schavotje en vaart eveneens een eerste plaats.

De tussenstand overall’s.

ABN AMRO 1, op 1
Sjambok, valt terug naar 12
Formidable 3, stijgt naar een 10de plek
Roark, blijft op 3
Moana blijft 5de
Serendipity stijgt van 13 naar 10
Phoenix blijft op 8
Grand Slam zakt van 11 naar 12
Allard blijft op 9
Yellow Rose stijgt van 14 naar 9
Aquaholic stijgt van 6 naar 4
Winsome blijft op 1
Bolocan valt van 21 naar 24
Nixie blijft op 2 staan
De Rode Baron zakt naar 18
Amicula stijgt van 22 naar 13
Jimjams blijft op 6
Loon stijgt van 6 naar 4

Heb je snelnieuws of wil je meer insiders info, ga dan snel naar het ClubRacer Forum

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: