Skandia Cowes Week 2006: laatste dag

170 zeilboten namen het vandaag tegen elkaar op, waarvan er 46 gefinisht zijn en 14 gaven er op. Slechts 4 klasses zijn er kunnen starten en wij waren er bij. De 180ste editie van Cowes Week zit er na 8 dagen zeilen weeral op. Ze begon met deftig wat wind en eindigde met het tegenovergestelde. Of we volgend jaar terugkomen? Reken maar!

IRC 0Na 15nm wordt de race ingekort en Magic Glove gaat vandaag met de eer lopen, Formidable 3 wordt 3de en Sjambok wordt 9de .

IRC 2Ook bij ons werd de race ingekort, na 2 uur op het water gezeten te hebben. Marinerscove.ie was gewoon te sterk en wordt weer eerste. Roark wordt 6de, de Allard eindigt op een 8ste plek, Serendipity wordt 10de, Moana 11de, Grand Slam 15de, Phoenix 16de.

Normaal gezien hadden we vandaag veel beter kunnen eindigen denk ik, maar we hebben een klein voorvalleke gehad. Beeld u in, 0,3kn wind (allé, wind…?), 0,2kn boatspeed (allé, boatsp…), we liggen over bakboord en hebben dus voorrang tegenover alles dat niet over bakboord ligt. We liggen op 20cm van een (toch wel lelijke) rode boei die we moeten ronden en er komt een motorboot tegen een iets aangenamere snelheid voorbij dan die van ons. Door zijn golven kussen we lichtjes die boei, en roepen we meteen protest tegen die boei! De boei reageert niet en achteraf blijkt dan ook nog dat we dat protest verloren hebben. Omdat zeilen een fair-play sport is nemen we op eigen initiatief die penalty van 1% er bij. Boeien (vooral zo van die rode) kunnen vanaf nu niet meer op mijn steun rekenen.

De rest van de races gingen niet door wegens niet genoeg wind en tevéél stroming, voila!

De eindafrekening der overall’s:

IRC 0
ABN AMRO 1, King of The Solent
Formidable 3, eindigt op 9
Sjambok, eindigt op 10

IRC 2
Roark, eindigt 3de
Moana eindigt 5de
Allard eindigt 8ste
Phoenix eindigt 9de
Serendipity eindigt 10de
Grand Slam eindigt 14de

IRC 3
Yellow Rose eindigt 9de

IRC 4
Aquaholic eindigt 4de

IRC 5
Winsome, King of The Solent
Bolocan eindigt 24ste

IRC 7
De Rode Baron eindigt 18de

ISC 8
Amicula eindigt 13de

J-Sprit klasse
Jimjams eindigt 6de

Sportboat klasse
Loon eindigt 4de

X332
Nixie eindigt 2de

Foto: PHOENIX, Class 2 IRC

Heb je snelnieuws of wil je meer insiders info, ga dan snel naar het ClubRacer Forum

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: