De gehavende ECOVER is aangekomen - Peter is ontgoocheld

Peter Laureyssens is met zijn gehavende ECOVER mini in Horta aangekomen, volgens de wedstrijdwebsite is hij op "07/08/2006 om 23:17:10 (08j 12h 07min 10s) aangekomen.

Aan de telefoon klonk Peter uiteraard enigszins ontgoocheld, zeker na een etappe waar hij steeds in de
top 3 of aan de leiding zeilde. Peter:" Het is duidelijk dat de boot een heel groot potentieel heeft, maar dat zeg ik al het ganse seizoen natuurlijk, alleen deze keer zijn het puur technische problemen die enkel bij langdurige belasting aan het licht komen."

Grootste probleem was dat 2 bevestigingspunten van de roeren aan de spiegel waren losgekomen, waardoor er met de grootste omzichtigheid moest gevaren worden omdat er geen herstelmogelijkheid was onderweg.
Problemen waren er ook met de crashbox waar water bleek in te sijpelen en met de touwen van de steekzwaarden. Het zal een drukke week worden op de Azoren. Zoals al gezegd, wedstrijdwinst is weinig waarschijnlijk geworden maar een goed resultaat in de tweede etappe is nu het doel.

foto © Vision-art.be

Meer insiders info via het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: