
De formule om Belgische Kampioenschappen te groeperen blijkt een goede keuze . Na de Europese en Wereldkampioenschappen van de diverse klassen is het leuk om de hele groep terug eens bij mekaar te hebben.
Voor het organiseren van een kampioenschap op zee heb je al vlug 25 medewerkers nodig. Startschip, aankomstschip, rescue, jury, secretariaat en catering. Een gezamenlijk kampioenschap kan zo de kosten van de organiserende club drukken.
Het weerbericht was niet zo belovend voor de windsterkte , wel voor de zonne-uren.
Zaterdag, dag 1 : Eerste reeks 10 knopen wind. Tweede en derde reeks 13 knopen wind en de Q vlag kon in de mast , wat minder werk voor de jury en de zeilers aan het werk op de rakken voor de wind . Er was springtij en de sterke stroom veroorzaakte anker problemen voor het startschip . Na een half uurtje was er een oplossing en alle klassen hebben 3 reeksen kunnen zeilen .
Zondag , dag 2 : Zondagmorgen was het laag, laag tij. De tewaterlating kon dus enkel gebeuren voor 8.30 of na 12.00. Met 3 reeksen voor de boeg werd de optie 8 uur, slipway open, gekozen. Om 9.30 was iedereen aan de start, de wind viel weg van 6 naar O knopen En nu wachten op wind. Rond 13 uur werden alle klassen gestart. Na 15 00 bleef er niet veel wind meer over en AP over A werd getrokken. 4 reeksen, een geldig kampioenschap met 1 aftrekreeks
Veel dank aan WSKLum , Bob Leclercq en zijn medewerkers.
De uitslagen:
OBK Europe
1 BEL Struyven Bart (Belgisch Kampioen)
2 BEL Vandeghinste Marie-Amandine 1 ste meisje
3 BEL De Blieck Christophe
OBK 42O
1 BEL Cleeren Gertjan & Koen (Belgisch Kampioen)
2 BEL Moulaert Lys & Audenaert Sophie 1 ste meisjesteam
3 BEL Van Laer Katinka en Belis Sofie
OBK 470
1 NED Hiltermann Barend & Blom Max (Belgisch Kampioen)
2 BEL Haverhals Jim & Philipse Ruben
3 BEL De Smedt Koen & Verwerft Bart
Nationale wedstrijd Cadet
1 Lauwers Quinten & De Munck Nele
2 De Munck Wouter & Lakiere Joke
3 De Munck Toon & Panneel Hendriek