CRC KAMPIOENSCHAP heeft de zon in de zeilen

Het CRC kampioenschap 2006 werd dit weekend zoals vanouds gevaren voor de kust van Blankenberge. De omstandigheden waren ideaal zodat er op zaterdag en zondag door een aanzienlijk startveld kon gestreden worden om de Belgische Titel in de drie rating klassen. Zekerheden zoals de ondiepe geul, onvindbare boeien, een bijzonder sterke stroming, waren ook dit jaar van de partij.

De dominantie in de CRC C klasse van de High Spirit kende wederom geen grenzen. Hoewel de eerlijkheid aanspoort om de dubbel handed bemanning van "de PEPPA" een pluim te geven voor een bijzonder puike prestatie op zaterdag.

In klasse B was het zaterdag Half Moon - dag. Spijtig dat men
zondag niet kon meevaren om te trachten de titel te bemachtigen. Het was na een bijzonder spannnend strijd en veel stroomperikels de Terra D'agua dewelke zich kroonde tot kampioen.

De klasse A met zijn vijftien boten was bijzonder goed gestoffeerd.
Hoewel de Steppe en de Lender rustig het verschil met de tegenstrevers
trachtte uit te bouwen was het op zaterdag Endlex dewelke het 28 mijl
lange parcours het snelste aflegde. Sponsor Wittevrongel was wat
ongelukkig met zijn vierde plaats en beloofde op zondag orde op zaken te stellen. De Jaralella hield woord en pakte de CRC titel 2006.

Hopelijk zien wij alle deelnemers volgend jaar wederom voor het
inmiddels 10de CRC kampioenschap dat door de twee samenwerkende clubs SCARPHOUT en VVW Blankenberge zal worden georganiseerd.

Uitslagen CRC kampioenschap 2006 (excel formaat)

Insiders info en foto's via het ClubRacer Forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: