Care Plus Half Ton North Sea Series

  • Author: entityone
    Date: vr, 15/09/2006 - 11:49

Nieuwpoort Sailing Weekend

Dit weekend zeilen de halftonners in Nieuwpoort het zesde evenement uit de Care Plus Half Ton North Sea Series-wedstrijdkalender. Voor zij die het nog niet uit de media mochten vernemen: Nieuwpoort Sailing Weekend is eveneens het laatste zeilweekend in het kader van het ONZK, het nationaal zeezeilkampioenschap. Al wat in België in IRC vaart, mag dit (en volgend) weekend niet ontbreken.

Voor het voorlaatste 1/2 -ton zeilweekend schreven weer 7 bekende boten in: GENERAL TAPIOCA, ondertussen stevig leider in het tussenklassement, FANTASY, HALF MOON en SKIPPY’S TON, die voor de ereplaatsen in het tussenklassement gaan strijden, en niet te vergeten de jeugd op WAVERIDER, die gewoontegetrouw met hun jeugdige onbevlogenheid de spreekwoordelijke stokken in de wielen zullen steken. Reken maar.

Twee ander outsiders zijn de lokaal wereldberoemde RED CLOUD, met nieuwe kiel, die tijdens de trainingen na de Breskensweek duidelijk de juiste versnellingspook gevonden heeft. Uiteraard geven ook de Finnen van BLUES present: wat zou de Nieuwpoortse horeca zijn zonder hen? Op zondag tenslotte zal ook ENVOL van de partij zijn. Dat wat de proto-halftonners betreft. Want in Nieuwpoort zullen gegarandeerd ook enkele serie-halftonners meedoen: PASTICHE, een UFO 31 is er daar ééntje van, maar we verwachten ook een Scampi of twee aan de startlijn.

Het programma van de wedstrijden dit weekend ziet er bijzonder eenvoudig uit: op zaterdag start om 14u00 de Vandevelde Challenge, op zondag iets vroeger om 11u00 wordt de Jonnart-wedstrijd op gang getoeterd, twee kustparcoursjes die met de voorspelde lichte wind en stroming vooral tactisch gespeeld zullen worden.

Tijdens de halfton-prijsuitrijking op zondagavond in de WSKLum hebben we nog een leuke attentie in petto voor de meest verdienstelijke boot/schipper/sympathisant. We zorgen voor een mooie trofee, die we mooi de ‘1/2 Ton True Spirit Trophy’ noemden. Elk jaar reiken we hem uit aan een sympathiek heer-/vrouwschap die er op zijn/haar manier voor zorgt dat we onze geliefde sport met de glimlach kunnen blijven beoefenen. En uiteraard heffen we daar het glas op.

Het volgende en laatste evenement wordt de Antwerp Race, op zaterdag 7 oktober. En dan is het stilaan welletjes geweest voor dit seizoen.

Insiders info via het ClubRacer forum

De halfton-wedstrijden worden deze keer door Radio Holland-Raymarine voorzien van mooie prijzen.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: