Open Nederlands Kampioenschap in de Olympische klassen start morgen

Op het IJsselmeer voor Medemblik, vanaf het International Sailing Center start morgen het open Nederlands kampioenschap in diverse olympische klassen. Aan de start verschijnen Laser Radial, 470 dames en heren, 49er, Yngling en 2.4 meter.

Bijzonder is de deelname van oud-wereldkampioenen in de 470-herenklasse (1994 en 1996), Ben en Jan Kouwenhoven.

Ook op jacht naar de Nederlandse titel gaat Carolijn Brouwer, meervoudig wereldkampioene in de destijds olympische Europe. Zij vaart momenteel voor België in de olympische Tornadoklasse met haar partner Sebbe Godefroid. Op dit ONK stapt ze in de Yngling en doet mee in de open klasse met Jeroen van Leeuwen en Marc van Gelderen.

De kersverse wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout varen niet mee, evenals de broers Coster. Zij komen immers morgenavond aan op Schiphol en het ONK begint morgenochtend om 10.00 uur.

Wedstrijdprogramma
De eerste wedstrijden starten vrijdag 15 september om 10.00 uur. Als weer en wind het toelaten worden er in drie dagen acht races gevaren voor de Laser Radial, 470 dames en heren en de Yngling. De paralympische klasse, de 2.4 meter heeft zes races op het programma staan en voor de 49er staan tien races gepland.

Een medalrace op zondag wordt gevaren door de Laser Radial, de Yngling en de 470 dames en heren. In dit nieuwe olympische format vaart de top tien van het klassement één race waarbij de punten niet mogen worden afgetrokken en zelfs dubbel tellen.

In de Finn en de Laser wordt niet gevaren omdat dit ONK overlapt met de wereldkampioenschappen van deze twee klassen. Ook de windsurfers en de Tornado zeilersgeven geen acte de présence. De reden is dat er te weinig inschrijvingen voor deelname waren.

www.opendutchsailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: