Zeilen: Aqua Equinox wint Rolex Swan Cup 2006

  • Author: Ice
    Date: ma, 18/09/2006 - 13:09

Porto Cervo - Met een overwinning op gecorrigeerde tijd in de laatste race van de Rolex Swan Cup consolideert Filip Balcaen met AQUA EQUINOX (Swan 56) zijn uitstekende prestaties met de eindoverwinning in de Grand Prix klasse. Een 2/1/(3)/1/1/ score zorgde voor een comfortabele voorsprong van 4 punten.

De windcondities van de Rolex Swan Cup (12 tot 16 knopen) waren volgens Filip uitstekend voor zijn, naar eigen zeggen, oudere Swan 56.

De Aqua Equinox had ook niet de minste zeilers aan boord, we zien klinkende namen zoals Arend van Bergeik (stuur), Bouwe Bekking (tactiek), Frans Hinfelaar (grootzeil), Gerd-Jan Poortman (voordek), Dirk de Ridder (trim), Simeon Tienpont, Geatan Hanevaert, Geert de Jager,... en nog een paar top-zeilers die ik tijdens het schrijven van dit bericht niet voor de geest kan halen.

De gemengde Benelux ploeg aan boord van AQUA EQUINOX heeft nog een reden temeer om te juichen; ze hebben gewonnen van America's Cup veteraan Lorenzo Bortolotti, de Italiaanse tactieker aan boord van BUGIA BIANCA (Swan 70), zij werden tweede.

Grand Prix (na 5 races)
1. AQUA EQUINOX Swan 56 Filip Balcaen BEL, 2/1/(3)/1/1/5.0
2. BUGIA BIANCA Swan 70 Massimo Dentice ITA, 1/(7)/1/2/5/9.0
3. FAVONIUS Swan 80 Roel Pieper SWE, (5)/3/2/4/3/12.0

www.rolexswancup.com.

Insiders info via het ClubRacer forum

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: