ONK Max Fun 25 en Max Fun 35

Afgelopen weekend is in Enkhuizen met 21 schepen het ONK Max Fun 2006 gevaren.

"De eerste klap is een daalder waard" moest Walter Geurts uit de max Fun 25 klasse gedacht hebben toen hij tijdens race 1 op vrijdag een eerste plaats. Marco van Driel en zijn team, die zeer goed voorbereid aan het ONK begonnen, werden hierdoor kennelijk wakker geschud, want zij namen revanche door tijdens de tweede race vooraan te eindigen.

Zaterdag zorgde nieuwkomer Constantijn Weber voor opschudding binnen het Max Fun veld met een geleende boot en twee toppers uit de J22 klasse (Jelle Roos en Jeroen de Boer). Verbazingwekkend genoeg wisten zij totaal onvoorbereid toch continu vooraan in het veld mee te varen. Team Max my day was niet het enige team dat veel indruk maakte binnen de klasse. Ook de dames van het Olympisch Yngling team -die voor de gelegenheid een boot tot hun beschikking kregen- vielen op door het gemak waarmee zij de handelingen aan boord uitvoerden. Een rondje zeilen op de vooravond van het kampioenschap waren voldoende. Uiteindelijk bleken de zeileigenschappen van de Max Fun 25 zo compleet anders te zijn dan die van de Yngling, dat zij de bootsnelheid wat lastiger onder controle konden krijgen. Ook vermeldingswaardig zijn de prestaties van Kuijpers en de Vaan van team Mageon. Zij lieten tijdens hun eerste ONK in de Max Fun 25 een groot deel van de oude garde achter zich door over all als vierde te eindigen. Geurts eindigde zoals hij begonnen was; op de eerste plek. Van Driel werd tweede en Weber derde.

In de Max Fun 35 klasse domineerden twee teams het veld. Team ABN AMRO met schipper Snip werden verrast door de prestaties van team Red Roo. Ook eigenaar Van der Vlugt en zijn aanstaande bruid zelf hadden niet verwacht hun eerste wedstrijd op hun nieuwe boot gelijk te winnen. De enigszins aangeslagen bemanning van de ABN AMRO nam zich die avond voor om feller te gaan zeilen de volgende dag. Met als gevolg dat zij met nog geen punt verschil van de Red Roo hun eer wisten te redden!

Top 3 ONK MaxFun 25:
1. MaxSolution 21 ptn
2. MXTC 23 ptn
3. Max my Day 30 ptn

Meer uitslagen via: Maxfun 25 klasse website

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: