Solo zeilen: Velux 5 Oceans binnenkort van start

Op 22 oktober zal de oudste, meest prestigieuze en zwaarste solo zeilraces rond de wereld van start gaan.

De Velux 5 Oceans race, eerder BOC Challenge en Round Alone genoemd, start in Bilbao (ESP) en voert naar Fremantle (AUS). Vervolgens zeilt men naar Florida om daarna te finishen in de Getxo haven van Bilbao. De zeilers zullen 5 maanden op zee zijn en meer dan 30.000 zeemijlen afleggen.

Onder de deelnemers vinden we ook de Open 60 van Mike Golding gesponsord door het Belgische bedrijf ECOVER.

De Velux 5 Oceans solo zeilrace zal te volgen zijn via de volledig vernieuwde website: www.velux5oceans.com

Insiders info en de pronostiek via het ClubRacer forum

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: