200 myls SOLO zeilen start in dikke mist

Eerste uitvaller al direct na de start, deze voer in dikke mist onder spi tegen het eiland Pampus aan

Tijdens de start op 27 september ontstond er vrijwel ineens een dichte mist. De schippers dienden tussen 07:00 en 10:00 uur de boei de M 1 te passeren en dmv op hun gps/gsm-unit MY-Bodyguard te klikken hun passage-tijd kenbaar te maken.

Er startten van de 87 inschrijver 69 jachten, die als spookschepen verdwenen in de dichte nevel. De eerste uitvaller was al vlak na de start, deze voer onder spinaker in de dichte mist tegen het eiland Pampus aan.
Inmiddels blijkt, dat deze editie van de 200 myls met het konstante windje 3 tot 5 Bft, tot een van de aangenaamste, van alle jaren kan worden.

Wilt u weten, waar zij zich bevinden of wat eventueel hun plaats in deze wedstrijd is op dat moment, bezoek de website: 200 myls SOLO

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: