Sebbe en Carolijn Belgisch Kampioen F18 catamaran zeilen

Van 2 tot 3 september werd in Koksijde het Belgisch kampioenschap F18 catamaran zeilen gevaren. 40 deelnemers kwamen er aan de start met deelname uit Nederland en zelfs een Engels team.

Op zaterdag werden er 3 reeksen gezeild. Het Nederlandse F18 team Micha Heemskerk en Coen de Koning brak in de eerste reeks hun spiboom bij een fout spinnaker manoeuvre. Waardoor Sebbe en Carolijn naar eigen zeggen makkelijk wonnen. De tweede en derde reeks werd gewonnen door de Micha en Coen.

Op zondag was er te weinig wind om normaal te kunnen wedstrijdzeilen. Micha en Coen slaagden er niet in om in de eerste reeks te finishen en vielen buiten de top 10. Hierdoor konden Sebbe en Carolijn vrij makkelijk de Belgische titel F18 catamaran zeilen op zak steken.

Sebbe en Carolijn aan het woord via het ClubRacer forum

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: