Sebbe en Carolijn Belgisch Kampioen F18 catamaran zeilen

Van 2 tot 3 september werd in Koksijde het Belgisch kampioenschap F18 catamaran zeilen gevaren. 40 deelnemers kwamen er aan de start met deelname uit Nederland en zelfs een Engels team.

Op zaterdag werden er 3 reeksen gezeild. Het Nederlandse F18 team Micha Heemskerk en Coen de Koning brak in de eerste reeks hun spiboom bij een fout spinnaker manoeuvre. Waardoor Sebbe en Carolijn naar eigen zeggen makkelijk wonnen. De tweede en derde reeks werd gewonnen door de Micha en Coen.

Op zondag was er te weinig wind om normaal te kunnen wedstrijdzeilen. Micha en Coen slaagden er niet in om in de eerste reeks te finishen en vielen buiten de top 10. Hierdoor konden Sebbe en Carolijn vrij makkelijk de Belgische titel F18 catamaran zeilen op zak steken.

Sebbe en Carolijn aan het woord via het ClubRacer forum

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: