United 4 zeilen 2006 - Grote Belgische opkomst

Gelijktijdig met het opstarten van het nieuwe schooljaar beginnen we aan de najaarswedstrijden. De eerste grote afspraak is in Workum, 350 km van Brussel . File ring Brussel, file ring Antwerpen, file in Breda en file in Utrecht. Voor de chauffeur een klein Hollands pintje als troost. Je moet er wat voor over hebben. Zeilers vroeg in bed , zaterdag vliegen we er in.

Zaterdag mooi weer, afwisselend zon en bewolking, eerste reeks 10 knopen, tweede 12 en derde reeks 13 knopen wind. Er wordt gezeild op drie verschillende race areas, de wedstrijdorganisatie is goed, 3 mooie reeksen gezeild. Er is een stormwaarschuwing voor het IJsselmeer. De wind komt er pas in de nacht door, 27 a 30 knopen.

Zondagmorgen staat er nog steeds 21 knopen wind , de comités beslissen dat de wedstrijden doorgaan . Het heeft 's morgens maar 1 keer geregend, van 8 tot 13 uur aan een stuk. 's Namiddags eindelijk terug zon maar ook meer wind, na twee reeksen beslissen de 3 comités te stoppen, er staat dan 25 knopen wind met sterke windstoten. Alle klassen hebben 5 mooie reeksen kunnen zeilen .

Cadet
1 BEL Quiten en Charlotte Lauwers
2 NED Francesca Ververs en Sara Wassenaer
3 BEL Lode de Munck en Kamiel Klumpers

420
1 BEL Gertjan en Koen Cleeren
2 BEL Katinka Van Laer en Sofie Belis 1 meisjes team
3 NED Nina Keijzer en Anneloes van Veen
4 BEL Lys Moulaert en Sophie Audenaert 3 de meisjesteam

470
1 NED Barend Hiltermann en Max Blom
2 BEL Jim Haverhals en Ruben Philipse
6 BEL Anne Sophie Blij en Lien de Bie 1 meisjesteam

Optimist
1 GBR Phil Sparks
2 GBR Jonathan House
3 NED Hansebas Meijer
4 BEL Sam Van Dormael
6 BEL Gilles Cleeren

op 132 deelnemers

Splash
1 NED Joachen Bart Haakman
3 BEL Willemaert Mathieu
10 BEL Philippe Belis

op 56 deelnemers

Europe
1 NED Willem Jan van de Bunt

Laser 4.7
1 NED Yuri Van Hummel
8 BEL Adeline Stals

Laser Radiaal
1 NED Rodie vaan Mackelenbergh
7 BEL Lander Balcaen

Laser
1 NED Roelof Bouwmeester
13 BEL Pieter vanden Bosshe

foto door Max Blom en Leo Eggink

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.united4sailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: