ABN AMRO ONE lijnt op in the Maxi Yacht Rolex Cup

Volvo Ocean race winnaar ABN AMRO ONE heeft gisteren haar eerste wedstrijd gevaren in een van de meest prestigieuze zeilwedstrijden ter wereld, de Maxi Yacht Rolex Cup vanuit de jachtclub Costa Smeralda (ITA). Onlangs voer Mike Sanderson met de VOR 70 nog een 4de plek in de Claire Fontaine Trophy.

ABN AMRO neemt het op tegen nog 46 andere maxies voor de kust van Porto Cervo. ABN AMRO kan helaas niet uitkomen voor de overal prijs wegens zijn te korte lengte van 24 meter. Zij vaart daarom IRC in een speciaal ontworpen Volvo Ocean Race special division klasse, welke ze gisteren en vandaag gewonnen heeft tegen de oudgediende VOR 60 AMER SPORTS ONE.

Mike sanderosn aan het woord: "This is a great venue and a great event. It is fantastic to be able to bring ABN AMRO ONE to an event like this - it is pretty different to the Volvo Ocean Race but the fact that we can go out and line up against some of the world’s greatest maxis makes it a great opportunity. The forecast for this week is not ideal for us but we are hoping to have a bit more wind towards the end of the week and the chance to let rip. In the meantime, we have really enjoyed the first days racing and look forward to getting out there again tomorrow."

foto: Kurt Arrigo / Rolex

Maxi Yacht Rolex Cup

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: