GanXo prolongeert titel Nederlands Kampioen X99 zeilen

Afgelopen weekeind werd op het IJsselmeer voor Hoorn strijd geleverd om het Nederlandse Kampioenschap in de X-99 klasse. Veertien inschrijvers stonden er op de lijst en 13 teams gingen uiteindelijk het water op. Omdat veel boten de afgelopen jaren een nieuwe eigenaar hebben gevonden waren er veel nieuwe namen aan de startlijn.

De eerste manche begon goed voor het team van Frank Zaun met zijn GanXo. Op kop positie kwam hij bij de bovenboei aan. Deze positie stond hij niet meer af tot de finish ,slechts op enige tientallen meters gevolgd door de Solex en de Xcalibur. Nadat ook de tweede wedstrijd werd gewonnen door de GanXo kwam de beker al iets dichter in beeld. Tijdens de tweede wedstrijd moest de Xcalibur van Tjerk Joling helaas naar huis met een kapotte genuaval. In de derde en vierde wedstrijd werd zeer sterk gevaren door Fred van Wordragen met zijn Aqua Tic, dit leverde een tweede en eerste plaats op.

De vierde race leverde een welverdiende eerste plaats op voor de Solex van Jose Veen.

Vanwege het vroege tijdstip besloot de wedstrijdleiding op zaterdag een vijfde wedstrijd te starten, deze werd wederom gewonnen door de GanXo voor Arno Zwartbols’ Tx & Kx met op de derde plaats de Fiqas van Dirk Biesheuvel.

Op zondag werd de start in eerste instantie door de slechte vooruitzichten voor een uur uitgesteld. Zoals voorspeld door de weergoden stond er een uur later al meer dan 28 knopen wind en werden buien met 45 knopen wind beloofd. Het comité besloot niet meer te starten en zo werd de tussenstand van zaterdag tevens de einduitslag!

Door de eerste plaats in manche nummer vier kwam de Solex in de einduitslag net boven de Tx & Kx terecht, en ging de titel Nederlands Klassekampioen wederom naar Frank en zijn team met de GanXo. Proficiat!

foto © Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: