Wereldkampioenschappen in de olympische 470 en Laser zeilen starten in september

Op donderdag 7 september start het wereldkampioenschap in de olympische 470 klasse voor dames en voor heren in China. De regerend wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (NED) gaan strijden om de titel en bij de heren de broers Sven en Kalle Coster uit Uithoorn (NED). Op woensdag 13 september zijn de nieuwe wereldkampioenen bekend. Op die dag start in Korea het wereldkampioenschap in de Laser standaard. Nederland wordt in deze olympische eenmansklasse vertegenwoordigd door Roelof Bouwmeester, Rutger van Schaardenburg en Eduardo van Vianen.

WK 470 dames en heren, 7 - 13 september 2006, Rizhao (China)
Ongeveer anderhalf uur rijden van het olympische wedstrijdwater 2008 ligt Rizhao. Op 7 september start hier het wereldkampioenschap in de olympische 470 klasse voor dames en heren. De Nederlandse deelname bestaat uit de regerend wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout onder begeleiding van Jacco Koops en bij de heren uit Sven en Kalle Coster onder begeleiding van Dick Koster. Teamleider is bondscoach Jaap Zielhuis.

Wedstrijdprogramma
Van 7 tot en met 12 september vinden er kwalificatiewedstrijden plaats, met een maximum van tien races. Op 13 september vindt de finalerace plaats. Dit is één wedstrijd zowel voor de heren als voor de dames.

Informatie over het verloop van het WK via website www.rzsport.gov.cn.

WK Laser, 13 - 20 september 2006, Jeju Island (Korea)

Van woensdag 13 tot en met woensdag 20 september vindt in Korea het wereldkampioenschap in de olympische Laserklasse plaats. De Friese Roelof Bouwmeester (21) uit Warten neemt deel, evenals de 18-jarige Rutger van Schaardenburg uit Dordrecht en de 22-jarige Eduardo van Vianen uit Oegstgeest. De jonge zeilers worden begeleid door coach Mark Littlejohn.

Wedstrijdprogramma
Van woensdag 13 september tot en met zondag 17 september vinden de kwalificatiewedstrijden plaats. Maandag 18 september is ingeroosterd als rustdag/reservedag. De finaleraces zijn op dinsdag 19 september en woensdag 20 september met een maximum van twee races per dag.

Informatie over het verloop van het WK via website www.laserworld2006.com.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: