Open MiniCup: Titanenstrijd voor Mini Racers

Op 14 en 15 oktober wordt voor de kust van Zeebrugge een unieke wedstrijd voor extreme zeilers gehouden. Mini Transat jachten strijden dan om het Kampioenschap van de Open MiniCup. Wie heeft het beste team van Mini Transat jachten en wie zeilt individueel de beste set wedstrijden.

Dankzij de gastvrijheid van de Royal Belgian Sailing Club kan deze bijzondere wedstrijd gehouden worden. De wedstrijd heeft bewust een Open karakter, dat wil zeggen dat ook Mini-zeilers uit andere buitenlanden welkom zijn. Bij voldoende deelname van niet-belgische zeilers zullen er landen-teams geformeerd worden. De Mini-coureurs gaan dan op voor de landseer en een individueel klassement.

De wedstrijden gaan over verschillende Doublehanded races. De races zijn minimaal 10 en maximaal 50 mijl lang. Voor de Mini’s een korte afstand, maar de weersomstandigheden (half oktober) zullen het zeker een uitdaging maken voor de bemanning van deze kleine Open Racers.

De Notice of Race en inschrijven kan via www.rbsc.be

Bijzonder aan dit evenement is verder dat een gedeelte van het inschrijfgeld overgemaakt wordt aan de Stichting Zachte Kracht die zich tot doel heeft gesteld ‘Het bevorderen van de sociale reïntegratie van jongeren in een problematische levenssituatie.

De MiniCup 2006 is eenv initiatief van de Stichting Zeilbaak (www.zeilbaak.nl) in samenwerking met de RBSC.
Meer informatie over de Stichting Zachte Kracht op www.zachtekracht.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: