Wedstrijdzeilen/matchracen - ISAF NATIONS CUP GRAND FINAL

Klaartje Zuiderbaan en haar teamleden door naar halve finale ISAF NATIONS CUP.

Terwijl in Nederland het Nederlands Kampioenschap Matchracen in volle gang is, wordt in Ierland door de wereldtop matchracers het prestigieuze evenement, de ISAF Nations Cup, gevaren. Uit zestien landen strijden 19 teams om de titel (tien teams bij de heren en negen bij de dames).
Klaartje Zuiderbaan en haar teamleden vertegenwoordigen Nederland bij de dames. Zij staat tweede op de wereldranglijst Matchracen bij de dames.

Vanaf 5 september tot en met vandaag zijn de kwartfinales gevaren in J24-boten. Klaartje Zuiderbaan en haar teamleden hadden dit jaar nog weinig in de J24 gevaren en moesten even wennen. "De eerste twee dagen ging het absoluut niet goed, maar we gaan wel steeds beter en groeien goed in het evenement’, aldus Klaartje Zuiderbaan.
Bij harde wind zijn vandaag de laatste wedstrijden van de kwartfinale gevaren en het team Zuiderbaan deed het uitermate goed met een plaats bij de laatste vier landen als beloning. "We kunnen het nog niet goed geloven, omdat we gisteren nog op een zesde plaats stonden, maar het ging vandaag zo lekker en de tegenstanders die ook goed moesten gaan om zich te kwalificeren hebben gewoon slecht gevaren vandaag."

Morgen, 10 september wordt de halve finale en finale afgewerkt. Bij de dames gaat het om de volgende vier landen: Denemarken, Australië, Nederland en Frankrijk. Omdat Frankrijk op de eerste plaats staat, mag Frankrijk morgen in de halve finale zelf de tegenstander kiezen.

Over de ISAF Nations Cup
Elk land mag een heren of gemengd team afvaardigen en een damesteam om het eigen land te vertegenwoordigen in de ‘Regional Finals’. Vanuit deze wedstrijdserie selecteren de matchraceteams die allen op zeer hoog niveau varen voor de Grand Finals. De ‘Regional Finals’ werden tussen april en juni 2006 gevaren op locaties als Nieuw-Zeeland, Ecuador, Dubai etc.

www.matchrace.ie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: